JAB Rôzne

Krompašská nemocnica zaznamenala nárast pôrodov: Pozrite tieto cifry, ktoré v špitáli prezradili...

Nemocnica v Krompachoch zaznamenala očividný nárast pôrodov. Oproti minulému roku sa tam totiž narodilo za rovnaké obdobie skoro o 40 bábätiek viac. Vieme, aké pohlavie prevládalo aj v akom mesiaci sa ich narodilo najviac...

Ilustračný obrázok k článku Krompašská nemocnica zaznamenala nárast pôrodov: Pozrite tieto cifry, ktoré v špitáli prezradili...
Zdroj: TASR

V pôrodnici Nemocnice Krompachy, sa rodí čoraz viac detičiek. Presne 329 novorodencom, medzi ktorými bolo celkom 148 chlapčekov a 181 dievčatiek pomohli na svet zdravotníci v Krompachoch.

„Podľa tohtoročnej štatistiky sa tu narodilo už o 37 bábätiek viac ako v minulom roku za rovnaké obdobie. Najplodnejším mesiacom bol február, kedy na svet priviedlo svojho potomka až 64 mamičiek, čo bolo v porovnaní s minulým rokom o 17 detí viac,“ informovala hovorkyňa nemocníc skupiny AGEL Marta Csergeová.

V minulom roku sa pôrodnica Nemocnice Krompachy, podľa hodnotenia mamičiek, stala najlepšou v Košickom kraji. Najčastejšími menami, ktorými pomenúvali mamičky a oteckovia svoje ratolesti v prvom polroku boli Nela, Natália, Jasmína pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako Sebastián, Kevin a Samuel.

„Nesmierne nás teší, že dobré meno našej pôrodnice stále rastie, čo je vidieť aj na počte pôrodov. Vážime si dôveru mamičiek a aj naďalej im budeme poskytovať kvalitnú, profesionálnu zdravotnú starostlivosť a ľudský prístup zamestnancov k pacientkám,“ povedala primárka gynekologicko – pôrodníckeho oddelenia Svetlana Lukáčová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM