Správy

Krompašská nemocnica o tretej vlne pandémie: Sme pripravení, zdravotníci si stihli oddýchnuť

Nemocnica Agel Krompachy je pripravená na prípadnú tretiu vlnu pandémie ochorenia COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Krompašská nemocnica o tretej vlne pandémie: Sme pripravení, zdravotníci si stihli oddýchnuť
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Využila na to letné mesiace a rovnako si vybrali dovolenky zdravotníci, ktorí v čase nasadenia v prvej línii počas prvej a druhej vlny tak urobiť nemohli. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Stavebné úpravy

Vykonali sme stavebné úpravy priestorov chirurgického pavilónu, kde bola vytvorená samostatná ošetrovacia jednotka pre siedmich covid pozitívnych pacientov, ktorí si vyžadujú hlavne kyslíkovú terapiu. Jedno lôžko máme vyčlenené v rámci oddelenia antesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) pre pacienta na umelej pľúcnej ventilácii,“ povedala Pavliková.

Ak by bol počet pacientov vyšší, alebo ak by sme sa stali subjektom hospodárskej mobilizácie ako počas druhej vlny pandémie, reprofilizovali by sme opäť pavilón chirurgického oddelenia s počtom lôžok 30 a oddelenie OAIM s počtom lôžok štyri,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Miroslav Kraus.

Dostatok kyslíka

Samozrejmosťou je podľa neho zabezpečenie dostatku osobných ochranných pracovných pomôcok. Nemocnica má zásoby na 30 dní prevádzky.

Zmluvne máme zabezpečené aj dodávky kyslíka, ktorý hrá v liečbe rozhodujúcu úlohu,“ dodal Kraus.

Počas celého leta nemocnica nemala hospitalizovaného žiadneho pacienta s novým koronavírusom, posledného prepustili ešte v júni.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM