Rôzne

Krásny zážitok pre ľudí: Užite si jazdu historickou lokomotívou priamo zo Spišskej

O krásny zážitok bude postarané. Zo Spišskej sa môžete odviesť pod Spišský hrad parnou lokomotívou Papagáj. A následne si vychutnať jazdu vo vláčiku Hanička.

Ilustračný obrázok k článku Krásny zážitok pre ľudí: Užite si jazdu historickou lokomotívou priamo zo Spišskej
Zdroj: Jozef Srnka

Už túto sobotu sa môžete tešiť na výnimočnú jazdu historickou parnou lokomotívou nazývanou Papagáj priamo zo Spišskej Novej Vsi do Spišského Podhradia. Tam sa totižto uskutoční dlhoočakávaná udalosť.

"Po niekoľkých rokoch odlúčenia k nám konečne príde náš tradičný vláčik, motorový vozeň 810, ktorý každý pozná pod názvom „Hanička“. Jej návrat pod Spišský hrad, do mestečka Spišské Podhradie, bude skutočne veľkolepý. Haničku pri jej návrate bude sprevádzať historická parná lokomotíva 477.013 nazývaná Papagáj,“ uvádza na svojom webe mesto Spišské Podhradie.

Ako ozrejmili kompetentní z Mestského úradu v Spišskom Podhradí, Hanička je motorový vozeň, ktorý premával na trati Spišské Podhradie – Spišské Vlachy ako prípoj k osobným vlakom na trati Košice – Poprad. Už v sobotu sa spomenutá trať slávnostne obnoví. Pri tejto príležitosti Klub historických železničných vozidiel Poprad organizuje mimoriadnu jazdu na trati Poprad – Spišská Nová Ves – Spišské Vlachy – Spišské Podhradie.

Odchod vláčikov z Popradu je o 8:50 hod. a príchod do Spišského Podhradia o 10:20 hod. Slávnostná otváracia jazda na trati Spišské Podhradie – Spišské Vlachy a späť sa uskutoční o 12:00 hod. O 15:00 hod. sa uskutoční slávnostné znovuotvorenie železničnej trate a privítanie Haničky v Spišskom Podhradí. Kultúrnym programom vláčik privítajú deti z Detského folklórneho súboru Branisko pri ZUŠ zo Spišského Podhradia a dychová hudba Ordzovianka.

Zdroj: Jozef Srnka

Prinášame vám presný grafikon mimoriadnych jázd:

Stanica Cesta tam Stanica Cesta Cesta späť
Poprad Tatry 8:50 Spišské Podhradie 16:15
Spišská Nová Ves 9:18 – 9:20 Spišské Vlachy 16:30 – 16:53
Spišské Vlachy 9:45 – 10:00 Spišská Nová Ves 17:18 – 17:20
Spišské Podhradie 10:20 Poprad Tatry 17:50
Stanica Cesta tam Stanica Cesta Cesta späť
Spišské Podhradie 12:00 Spišské Vlachy 12:40
Spišské Vlachy 12:15 Spišské Podhradie 12:55
  • Cestovné: Poprad a Spišská Nová Ves do Spišského Podhradia spiatočný lístok 10 eur
  • Spišské Vlachy – Spišské Podhradie jednosmerný 2 eurá
  • Deti od 6 – 15 rokov polovičné cestovné

Na Haničke sa budú môcť záujemcovia previezť aj pravidelne a to počas víkendov od 3. júna do 27. augusta na trati Spišské Vlachy – Spišské Podhradie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM