JAB Rôzne

Krásny zážitok dlhoročného rybára: Emilovi sa podaril úlovok, aký sa len tak nevidí!

Tomu sa hovorí úlovok! Emil (50) chytil to, čo sa nepodarí každému rybárovi. Koho by už nepotešilo vyloviť z vody dva krásne jalce na jedinú šupu?

Ilustračný obrázok k článku Krásny zážitok dlhoročného rybára: Emilovi sa podaril úlovok, aký sa len tak nevidí!
Zdroj: Dnes24.sk

Hovorí sa, jednou ranou dve muchy. Pre rybára Emila, toto porekadlo platí v upravenej verzii na dve muchy, dve ryby. Nič zaujímavé by na tom nebolo, keby ich z vôd Hornádu nevytiahol naraz. Ako nám prezradil, ryby chytá už 36 rokov. Chytá ich skôr pre potešenie, ako na zjedenie. Ale koho, by nepotešil takýto úlovok?

Rybár to vyhral

„Najradšej chytám na dve mušky, pri jednom nahodení mi zabrali dve ryby naraz, tak som sekol a vybral ich,“ vysvetľuje Emil. Podľa slov skúseného rybára sa málokedy podarí takýto úlovok. „Toto sa podarí párkrát za život,“ prezradil. Dozvedeli sme sa, že čím väčšia ryba, tým väčší boj musí prebehnúť medzi rybou a rybárom.

„Keď ťaháte dve je to o tom kto z koho. Jedna ide doprava, druhá doľava,“ smeje sa rybár. Nakoniec boj predsa len, vyhral Emil a vytiahol z vody dva jalce na jednu šupu. „Chytil som už, ale aj väčšie,“ pochválil sa. Pstruh mal 58 centimetrov a lipeň 48. Na otázku, kde tieto dvojičky chytil a kde rád chytá odpovedá. „Najčastejšie a najradšej chytám na rieke Hornád. Je to moja rieka pri, ktorej som sa narodil.“

Fašírky z rýb

Okrem pôžitku z lovu, sme sa dozvedeli, že z rýb sú aj vynikajúce fašírky, šalát či polievka. Za delikatesu Emil považuje vlastnoručne nakladané kyslé rybičky s cibuľou a feferónkami.

Foto: Emil Popovič

Vášnivý rybár Emil Popovič a jeho úlovky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM