Rôzne

Krásne podujatie len na skok od Spišskej: Predvedú sa statné kone aj furmani

Ťažné kone a furmani z rôznych kútov sa predvedú už na druhom ročníku súťaže v neďalekom Spišskom Hrušove. Pripravené sú i novinky.

Ilustračný obrázok k článku Krásne podujatie len na skok od Spišskej: Predvedú sa statné kone aj furmani
Zdroj: TASR

Furmani, mohutné kone, súťaže, občerstvenie aj niečo pre deti. Takto bude vyzerať ďalší ročník furmanskej súťaže, ktorá sa bude už onedlho konať v Spišskom Hrušove.

„Po úspešnom premiérovom ročníku, kde sme mali viac ako tisícovú návštevnosť aj napriek nepriaznivého počasiu, sme sa rozhodli usporiadať aj druhý ročník súťaže s názvom Hrušovská podkova,“ priblížil pre náš portál Vincent Kočiš z urbárskeho spoločenstva. Súťažiaci podľa jeho slov budú z rôznych častí Slovenska, dokonca sa počíta aj so zahraničnou účasťou z Česka a Poľska.

Furmanské preteky sa uskutočnia 21. apríla od 9:00 hod v Dole ( pred obcou Spišský Hrušov).

Organizátormi pretekov sú Urbárske spoločenstvo Spišský Hrušov, Asociácia furmanov Slovenska a obec Spišský Hrušov. „Na furmanov čakajú vozové preteky, práca s drevom, ale aj takzvaný ťažký ťah,“ vymenoval Kočiš s tým, že tento rok sa budú môcť návštevníci tešiť aj na novinky.

„Premiéru bude mať nová disciplína pre furmanov – rezanie dreva s motorovou pílou na čas a na svoje si prídu aj najmenší. Pre deti budú pripravené poníky, na ktorých sa budú môcť povoziť,“ doplnil. Celkový víťaz získa okrem iného aj putovnú Hrušovskú podkovu. Okrem pretekov bude pre divákov pripravené i rôzne občerstvenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM