Rôzne

Krásne gesto gymnazistov zo Spišskej: Takto pomohli psíkom z útulku

Študenti oranžového gymnázia v Spišskej Novej Vsi ukázali dobré srdce. V priebehu niekoľkých dní vyzbierali 47 kíl krmiva a ďalšie veci pre mestský útulok.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto gymnazistov zo Spišskej: Takto pomohli psíkom z útulku
Zdroj: Gymnázium Školská

Nechcené a na ulicu vyhodené psíky sa v týchto chladných dňoch určite potešia milej aktivite gymnazistov zo Školskej ulice. Ako pre náš portál uviedla pani učiteľka Marianna Majerníková, členovia Žiackej školskej rady sa rozhodli, že v dňoch 11. až 19. decembra 2018 už po druhýkrát zorganizujú zbierku s príznačným názvom – Urobme psíkom Vianoce. A tak sa aj stalo.

„Naplánovanie zbierky bolo symbolické, a súvisí s Vianocami, sviatkami pokoja, lásky a štedrosti. Rozhodli sme sa, že zbierkou spravíme radosť zvieratkám, ktoré končia v útulkoch ako nepotrebné vianočné darčeky," priblížila s tým, že celá zbierka dopadla veľmi dobre a sú nadšení prístupom študentov, pedagógov a nepedagogických zamestnancov.

„Celkovo sa nám podarilo vyzbierať 47 kíl krmiva, osušky, deky, vankúše, pelechy, vôdzky, obojky, misky, hračky aj rôzne maškrty ,“ doplnila. Všetky vymenované veci sú určené pre psíkov, ktorí sa nachádzajú v mestskom útulku.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Pomáhať sa rozhodli aj novoveskí hokejisti. Na zápase proti Michalovciam vyzbierali pre deti z detského domova množstvo plyšákov. Fotky zo zápasu spojeného s charitou si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Hokejový zápas našich chlapcov proti Michalovciam? Padali góly aj plyšáky!
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM