JAB Rôzne

Krásne gesto gymnazistov zo Spišskej: Darovali desiatky kíl sladkostí!

Študenti oranžového gymnázia v Spišskej Novej Vsi ukázali dobré srdce. V priebehu niekoľkých dní vyzbierali vyše 50 kíl sladkostí, ktoré darovali deťom.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto gymnazistov zo Spišskej: Darovali desiatky kíl sladkostí!
Zdroj: Gymnázium Školská

Gymnazisti na Školskej v Spišskej Novej Vsi znova ukázali, že majú dobré srdce a vedia pomáhať. Minulý rok organizovali na škole zbierku pre psíkov z útulku. Tento rok sa rozhodli pomôcť deťom.

Pomoc pre deti

Ako pre náš portál povedala koordinátorka Žiackej školskej rady Marianna Majerníková, so žiadosťou o zorganizovanie zbierky určenej pre deti z detských domovov a pre deti zo sociálne slabých rodín, ktoré sú v dlhodobej starostlivosti Špecializovaného sociálneho poradenstva Spišskej katolíckej charity v Spišskej Novej Vsi, sa na nich obrátila sociálna poradkyňa.

„Šľachetná myšlienka zorganizovať uvedenú zbierku sa nám zapáčila a spolu s ostatnými členmi rady sme sa pustili do jej realizácie,“ priblížila s tým, že do zbierky sa zapojili celé triedne kolektívy aj jednotlivci z radov študentov a učiteľov.

Takmer 55 kíl

Za štyri dni sa im napokon podarilo vyzbierať 54,8 kg sladkostí rôzneho druhu, ktoré si prišli prevziať zástupcovia charity.

„Zbierku sme sa rozhodli zrealizovať pretože v tomto predvianočnom čase cítime potrebu pomáhať ľudom, ktorí sa ocitli v núdzi, a ktorí našu pomoc potrebujú, no zvlášť deťom zo sociálne slabších rodín a z detských domovov sme takýmto spôsobom chceli aspoň na chvíľku „osladiť“ život a prispieť k navodeniu pravej predvianočnej atmosféry so všetkým, čo k tomu patrí,“ dodala koordinátorka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM