JAB Rôzne Rôzne

Krásna pomoc zaznamenaná v obrazoch: Trieda v materskej škole sa zmenila na transfúznu stanicu

Podelili sa o to najvzácnejšie, čo majú a to priamo pred očami svojich detí. Trieda v materskej škole sa zmenila na dočasnú ambulanciu. Z počiatočného nápadu sa stáva už tradícia.

Ilustračný obrázok k článku Krásna pomoc zaznamenaná v obrazoch: Trieda v materskej škole sa zmenila na transfúznu stanicu
Zdroj: Dnes24.sk

Už pomaly tradíciou sa stáva, že Cirkevná škola v Smižanoch sa pravidelne zapája do pomoci iným a to darovaním najvzácnejšej tekutiny – krvi. Darovanie krvi za prítomností malých škôlkárov sa konalo v tejto škôlke už po tretíkrát.

„Naša škôlka má vzdelávací program s názvom Kvapôčka. Každý deň sa snažíme prispieť kvapôčkou radosti, múdrosti, tvorivosti, lásky a vďačnosti. Preto sme sa rozhodli prispieť aj kvapôčkou krvi a stáva sa to u nás už tradíciou,“ vysvetlila riaditeľka Materskej školy Elena Tancošová.

Akcia sa konala v škôlke v piatok trinásteho a zúčastnilo sa jej symbolických 13 darcov, poväčšine rodičia detí, ktoré škôlku navštevujú. „Máme stálych darcov, ale prichádzajú aj prvodarcovia,“ prezradila riaditeľka s tým, že počet darcov stále stúpa. A ako to vnímali deti? „Deti boli úplne spontánne, smelé, vyskúšali si už aj posedieť v kresle a ani z lekárov nemali strach. Dúfam, že v škôlke nám vyrastajú noví darcovia tejto vzácnej a pre život tak dôležitej tekutiny,“ povedala riaditeľka.

Podľa jej slov to už berú ako samozrejmosť, že aj takýmto spôsobom treba pomáhať, čo bolo aj hlavným cieľom projektu, teda ukázať aj tým najmenším niečo čo dokáže pomôcť iným a zároveň z nich odbúrať strach a stres z lekárov a ihiel.

Ako to vyzerá, keď sa trieda v materskej škole zmení na ambulanciu si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Zábery, ktoré si môžete pozrieť ako prví: Nový urgent v spišskonovoveskej nemocnici v obrazoch

Prejdete sa mestom a tie zmeny si možno všimnete aj vy: Skvelý nápad študentov oranžového gymnázia!

Darovať krv síce nemohli, ale aspoň podporili svojich rodičov
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM