Krimi

Krajský policajný šéf vyhlásil Týždeň bezpečnosti na cestách Košického kraja: Čo to znamená?

Krajský policajný riaditeľ vyhlásil 7. týždeň od 11.2. do 15. 2. 2019 za „Týždeň bezpečnosti na cestách Košického kraja“. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Krajský policajný šéf vyhlásil Týždeň bezpečnosti na cestách Košického kraja: Čo to znamená?
Zdroj: TASR

Polícia informovala, že toto vyhlásenie krajský policajný šéf učinil ako jedno z prijatých opatrení polície a reakciu na negatívny vývoj dopravných nehôd s účasťou chodcov na území Košického kraja s cieľom pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti.

„V tomto 7. týždni počas zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, najmä vo vzťahu k nemotorovým účastníkom, budú preventívne pôsobiť policajti – preventisti, ktorí budú priamo v teréne, na rizikových miestach a úsekoch v jednotlivých okresoch. Najmä na miestach, kde dochádza ku kolíziám s chodcami, či už z dôvodu nedostatočnej viditeľnosti chodca alebo jeho náhlym vstupom na vozovku, ktoré môže mať pre chodca fatálne následky,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Tá zároveň doplnila, že policajti budú chodcom zdôrazňovať význam používania reflexných prvkov na odeve za zníženej viditeľnosti, okrem iného aj to, ako sa bezpečne správať v cestnej premávke, aby sa vždy dôkladne presvedčili, či môžu bez nebezpečenstva prejsť na druhú stranu cesty a chránili si to najcennejšie, svoje životy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM