Miroslav Pomajdík Krimi

Košický kraj v nelichotivej prvej trojke: Polícia si posvietila na dodržiavanie rýchlosti

V nedeľu slovenskí policajti po týždni strávenom na našich cestách ukončili veľkú európsku dopravno-bezpečnostnú akciu. Najväčší dôraz venovali primeranej rýchlosti. Konečné čísla sú naozaj vysoké. Až 6 806 vodičov prekročilo povolenú rýchlosť. V prvej trojke sa umiestnil aj Košický kraj.

Najviac priestupkov bolo zaznamenaných v Žilinskom kraji až 1 115, hneď po ňom nasledoval Banskobystrický s 979 a Košický kraj s 942 priestupkami. Najdisciplino­vanejších vodičov zdá sa máme v Prešovskom kraji, kde policajti odhalili 690 „prehreškov“.

Na slovenské cesty sa vybralo v ten deň aj 22 hazardérov, ktorých konanie bolo klasifikované ako trestný čin. U niektorých z nich namerali policajti viac ako 1 promile alkoholu v krvi, alebo riadili bez „vodičáku“. „Do tejto kategórie patria aj vodiči, ktorí jazdili po odobratí vodičského oprávnenia, čím sa dopustili trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Baloghová.

Najbližšia veľká európska policajno-dopravná akcia bude zameraná na kontrolu zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok vodičmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM