Aktualizované Správy

Koronavírus už aj v Spišskej: Nakazený chlapec je v domácej karanténe!

Počet pozitívnych vzoriek na koronavírus sa na Slovensku v piatok 13. marca zvýšil na 32. Jeden z prípadov je zo Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus už aj v Spišskej: Nakazený chlapec je v domácej karanténe!
62
Galéria

Jedna z 32 nakazených osôb na Slovensku je zo Spišskej Novej Vsi. Ide o malé dieťa. Potvrdilo to mesto na svojom webe.

Chlapec je v domácej karanténe

Dvojročný chlapec, ktorý bol v piatok (13. 3.) oznámený ako pozitívny prípad v súvislosti s novým koronavírusom a riešený v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach, je aktuálne v domácej izolácii. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

„Ide o 2-ročné dieťa, príbuzných testujú. Žiadame obyvateľov mesta, aby prísne dodržiavali všetky prijaté opatrenia v Slovenskej republike,“ uviedol magistrát zo Spišskej Novej Vsi.

„Po prehodnotení situácie a usmernení Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Spišskej Novej Vsi mestská polícia v meste pri kontrolách v piatok vo večerných hodinách a v sobotu od rána dáva pokyn na zatváranie všetkých obchodných prevádzok, kde sa môže sústreďovať väčší počet osôb a kde nie je realizovaný predaj určeného sortimentu potravín, drogérií, novinových stánkov a lekární,“ informuje o tom radnica a dodáva, že v prípade zistenia otvorených prevádzok je potrebné kontaktovať políciu.

Opatrenia v meste

Mesto v uplynulých dňoch prijalo viaceré opatrenia s cieľom zabránenia šíreniu nového koronavírusu.

Do 27. marca budú zatvorené všetky školské zariadenia na území mesta. Rovnako sú od piatka zatvorené akvaparky, zábavné parky, rekreačné strediská a v prímestskej a mestskej autobusovej doprave v Spišskej Novej Vsi je zavedený prázdninový režim. V obmedzenom režime fungujú v meste aj jednotlivé úrady.

V PRÍPADE ZISTENIA OTVORENÝCH PREVÁDZOK JE POTREBNÉ KONTAKTOVAŤ POLÍCIU.

Foto: ilustračné

KORONAVÍRUS - Fotografie zo slovenských miest
62
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM