Miroslav Pomajdík Správy

Komunálne voľby v Spišskej: Pozrite si, kto už potvrdil, že zabojuje o primátorský post!

Termín komunálnych volieb sa nezadržateľne blíži. Už o necelých 7 mesiacov, si budeme vyberať nového primátora či poslancov a preto sme sondovali, ako to vyzerá u nás. Oslovili sme preto viacerých možných kandidátov s otázkou ohľadne ich prípadnej kandidatúry na post primátora.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby v Spišskej: Pozrite si, kto už potvrdil, že zabojuje o primátorský post!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V kuloároch sa začínajú spomínať mená viacerých poslancov, ale aj nových kandidátov. Oslovili sme preto viacerých možných uchádzačov, je ale isté, že sme nemohli osloviť všetkých. Niektorí zas na otázky neodpovedali. Ide o predbežný zoznam, ktorý sa samozrejme môže časom meniť a dopĺňať. Pozrite, kto chce miešať karty.

Pripomeňme, že v posledných voľbách vyhral úradujúci primátor s veľkým náskokom, keď dostal od obyvateľov mesta 7 124 hlasov. Na druhom mieste sa vtedy umiestnil Ladislav Ruttkay s 3 574 hlasmi a tretia pozícia patrila Michalovi Komarovi s 1018 hlasmi.

Už teraz je jasné, že do boja o funkciu primátora Spišskej Novej Vsi sa zapojí aj terajší primátor Ján Volný. „Po dôkladnom zvážení som sa rozhodol opätovne kandidovať v jesenných komunálnych voľbách. Moje rozhodnutie bolo ovplyvnené podporou širokej verejnosti, väčšinového poslaneckého klubu a strany Smer – sociálna demokracia,” povedal Ján Volný pre portál Spišská 24. Viac o jeho kandidatúre sa dočítate TU.

Oslovili sme aj kandidátov z posledných komunálnych volieb a dozvedeli sme sa, že Ladislav Ruttkay zatiaľ o svojej kandidatúre na post primátora neuvažoval. Poslanec Košického samosprávneho kraja a náčelník Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi Michal Komara sa nám vyjadril nasledovne : „Moja kandidatúra na primátora mesta je bezpedmetná z dôvodu, že nie je etické ísť do volieb proti kandidátovi, ktorý je vašim zamestnávateľom."

Z ďalších možných kandidátov sa skloňujú mená ako Rastislav Javorský, ktorý sa stal nedávno poslancom Košického samosprávneho kraja, či poslanec Mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi a riaditeľ Gymnázia na Školskej ulici Jozef Kačenga. Rastislav Javorský sa nám žiaľ do konca uzávierky nevyjadril. Jozefa Kačenga nám prezradil, že v poslednom čase sa s otázkou ohľadne jeho kandidatúry na post primátora mesta obracia pomerne veľa ľudí. „Musím podotknúť, že je to veľmi príjemný pocit, keď vás obyvatelia nášho mesta chcú vidieť vo funkcii a nie naopak, preto momentálne svoju prípadnú kandidatúru nemôžem ani potvrdiť a ani absolútne vylúčiť,“ povedal nám Jozef Kačenga.

S istotou však môžeme povedať, že do bojov o kreslo primátora sa zapojí poslanec Mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi a poslanec Košického samosprávneho kraja Pavol Bečarik. „Moja kandidatúra nezávislého občianskeho kandidáta na primátora Spišskej Novej Vsi vyplynula z množstva rozhovorov, debát, diskusií, stretnutí. Chcem sa uchádzať o dôveru všetkých spoluobčanov bez ohľadu na vek, povolanie, profesiu, alebo stranícku príslušnosť. Chcem a viem že dokážem spájať všetkých obyvateľov mesta so všetkých názorových skupín, ktorí majú naše mesto vo svojom srdci," povedal Bečarik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM