Miroslav Pomajdík Samospráva

Komplexné opravy ciest v Spišskej: Vodiči, toto všetko sa chystá

Spišskú Novú Ves čakajú viaceré komplexné opravy ciest na území mesta, ktoré si vyžiadajú nemalé finančné prostriedky. Na tieto účely obdržalo mesto aj financie vo výške 27 tis. eur, ktoré boli vyčlenené zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky na opravu kritického stavu miestnych komunikácií.

Ilustračný obrázok k článku Komplexné opravy ciest v Spišskej: Vodiči, toto všetko sa chystá
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

„V súčasnosti je vyhlásená verejná súťaž na rekonštrukciu ciest Rázusova, J. Matušku a Št. nábrežie (medzi okružnou križovatkou a Tr. 1. Mája),“ informoval vedúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ Spišská Nová Ves Peter Susa. Komplexná rekonštrukcia týchto ciest by mala prebehnúť v mesiacoch august a september 2013. Opravy budú hradené z rozpočtu mesta a odhadovaná hodnota zákazky je do 240 tis. eur.

Aj ďalšie cestné komunikácie v Spišskej čakajú výraznejšie zásahy. Informuje Peter Susa: „Pripravujeme verejnú súťaž na rekonštrukciu ulíc Slovenská, Stojan, Čajáka, Nezvala, Sádrovcová, Gorazdova. Podmienkou sú úverové zdroje.“ Práce na týchto úsekoch by mali byť spustené v septembri a ukončené v októbri. Odhad celkových nákladov na realizovanie týchto opráv je v hodnote do 500 tis eur. Hĺbkové rekonštrukcie ďalších ciest chce mesto vykonať v horizonte 2–3 rokov.

V utorok pokračujú opravy na ceste II. triedy 546 na úsekoch Mníšek nad Hnilcom- intravilán a Jaklovce- Margecany.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM