JAB Kultúra

Kedy to bude v Spišskej žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú ešte toto leto na námestí

Kedy to na námestí najviac žije? Jednoznačne keď tam rozvoniava klobáska, podáva sa dobré pivo a ideálna je k tomu ešte nejaká muzika či dobrý film. Spišská má za sebou už premiérovo Dni humoru na Spiši, no pred sebou ešte 3 akcie, na ktoré sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Kedy to bude v Spišskej žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú ešte toto leto na námestí
Zdroj: Dnes24.sk

60.ročník Spišského trhu 16. – 19 júl 2015

Tou prvou akciou, ktorá vypukne už o niekoľko hodín sú tradičné a každoročné Spišské trhy, ktoré oslavujú už svoju šesťdesiatku. Návštevníkov určite priláka veľké množstvo stánkov z tovarom či rôznymi dobrotami. Nebudú chýbať ani kolotoče a keďže ide o okrúhle výročie vyberať si môžete aj z bohatého kultúrneho programu. Atmosféru tých minuloročných si môžete pozrieť na videu, ktorého autorom je mladý muž zo Spišskej.

Bažant kinematograf: 5. – 9. august 2015

Letné večery, otvorené nebo nad hlavou a precízne vybraný film zadarmo! Presne toto budeme môcť zažiť počas augusta v Spišskej. Aj v našom meste sa totiž zastaví na svojej púti Slovenskom obľúbený Bažant kinematograf. Už po trinásty raz ľudí pozýva na sériu filmových večerov pod holým nebom s českými a slovenskými filmami. Na Radničnom námestí si budete môcť vychutnať aj snímky, ako Traja bratia či Trabantom až na koniec sveta.

Dni mesta, alebo 20. trh ľudových remesiel 28. – 29. august 2015

Konanie Trhu ľudových remesiel v posledných augustových dňoch sa v našom meste stalo už tradíciou. Podujatie je každoročne organizované v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva, v roku 2008 sa prvýkrát uskutočnilo pod názvom DNI MESTA. Najpočetnejšie zastúpenie majú remeselníci pracujúci s drevom. Nechýbajú však ani tkáčky, medovnikári, garbiari, čipkári, košikári, keramikári či vareškári. Dni mesta sú sprevádzané aj kultúrnym programom či tradičnými pochúťkami.Minulý rok ste sa mohli stretnúť aj s mladíkom v kroji, ktorý vyrobil fujaru s grafitmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM