Miroslav Pomajdík Krimi

Keď raz nestačí... Podarená pätica sa dvakrát vlámala do tej iste predajne

Vo veci dvojnásobného vlámania sa do potravín v Lieskovanoch spišskonovoveská polícia zadržala a obvinila piatich ľudí. Išlo o štyroch mužov vo veku 17 až 41 rokov a mladú 19-ročnú ženu. Jeden obvinený pochádza z Českej republiky a ostatní sú z okresu Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Keď raz nestačí... Podarená pätica sa dvakrát vlámala do tej iste predajne
Zdroj: Dnes24.sk

“Obvinení sa v noci z 5. na 6. februára vlámali do budovy potravín v obci Lieskovany, okres Spišská Nová Ves. Po vypáčení dverí vošli do miestnosti kancelárie urbárskej spoločnosti, kde tiež násilne otvorili dvere a vošli do priestorov potravín. Obvinené dievča ostalo pred predajňou a dávalo pozor, či niekto nejde. Muži zatiaľ kradli rôzny alkohol, cigarety, cukrovinky, drogériu, mäsové výrobky, dva plastové nákupné košíky a finančnú hotovosť vo výške 30 eur," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Pri vlámaní vznikla majiteľovi potravín škoda 1400 eur a urbárskej spoločnosti 20 eur. To im však zjavne nestačilo a do potravín sa o niekoľko dní v noci z 13. na 14. februára vlámali opäť. „Vtedy odcudzili rôzne liehoviny, cigarety, cukrovinky, kávy, konzervy, údené a mäsové výrobky,“ vymenoval Szabó. Majiteľovi tak spôsobili ďalšiu škodu vo výške viac ako 2000 eur. V prípade dokázania viny hrozí zlodejom až dvojročné väzenie. Zaistená žena bola pri krádeži chytená aj v minulosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM