JAB Kultúra

Kde si v Spišskej vyraziť tento týždeň? Neprehliadnite info o týchto akciách

Už viete, ako strávite svoje voľné chvíle počas najbližších dní? Nechajte sa inšpirovať našim výberom top akcií, ktoré sú tento týždeň na programe v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Kde si v Spišskej vyraziť tento týždeň?  Neprehliadnite info o týchto akciách
Zdroj: TASR

Filmový klub / Nech je svetlo

24. septembra 2019 o 19:00, kino Mier

PROJEKT 100 – 25. ročník edukatívnej putovnej filmovej prehliadky . Milan (40) má tri deti a aby zabezpečil svoju rodinu, chodí pracovať do Nemecka. Počas návštevy doma cez Vianoce zistí, že jeho najstarší syn Adam je členom polovojenskej mládežníckej skupiny. Chlapec je zapletený do šikanovania a usmrtenia spolužiaka. Otec sa rozhoduje, čo by mal spraviť. Spolu s manželkou Zuzkou pri tom začnú zisťovať skutočnú pravdu o svojom synovi, o svojej rodine, o sebe samých a aj o spoločenstve okolo seba.

Desaťročnica baníckeho spolku Spiš

24. septembra 2019 o 16:00, Multi centrum 

Banícky spolok Spiš bilancuje 10 rokov svojej činnosti. Pri tejto príležitosti je pripravená prednáška k jubileu spolku. Prebehne aj prezentácia publikácie De­saťročnica ba­níckeho spolku Spiš (2008 – 2018).

Predstavím ťa oteckovi

25. septembra 2019 o 19:00, Dom kultúry Mier 

Zašmodrchaná zápletka plná nečakaných zvratov od najvychytenejšieho súčasného britského dramatika, autora vyše osemdesiatky celosvetovo uvádzaných hier – majstra situačných komédii Sira Alana Ayckbourna, umožňuje naplno zažiariť brilantným výkonom Kamily Magálovej a Jozefa Vajdu. Partnerskými kotrmelcami prekvapia vychádzajúce herecké hviezdy Mary Bartaloš / Jana Kovalčíková a Juraj Bača.

Antigona / Festival Adaptácie

25. septembra 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

V rámci Festivalu Adaptácie si budete môcť v divadle Kontra pozrieť známe dielo v stredu podvečer inak. Vďaka autorovi pochopíte, že hoci storočia plynú, etické normy a pravda o ľudských činoch pretrvávajú. 

Svetový deň cestovného ruchu

27. septembra 2019

Do osláv pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu sa zapojilo aj naše mesto. Verejnosti ponúkne počas dňa výstup na najvyššiu kostolnú vežu Slovenska, večernú prehliadka múzea a zákutiami historického centra mesta vás prevedú turistickí sprievodcovia, ktorými budú študenti Hotelovej akadémie. Celodenný program bude pripravený aj v Galérii umelcov Spiša.

Medzinárodný organový festival Ivana Sokola

27. septembra 2019 o 18:00,  Evanjelický kostol

V piatok podvečer si prídu na svoje milovníci vážnej hudby. V Evanjelickom kostole sa bude konať 49. ročník medzinárodného orgánového festivalu Ivana Sokola.

Krásne je v Tatrách

27. a 28. septembra 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Premiéru veselej frašky s kriminálnou zápletkou uvedie v piatok aj v sobotu Spišské divadlo. V hre vystupujú dve mafiánske skupiny, ktoré prichádzajú do Tatier, kde má prebehnúť obchod so zbraňami. Dej sa zamotáva, keď do hotela prichádza minister vnútra, a tak vzniká rad rôznych omylov a nedorozumení. Hra vyvoláva záchvaty smiechu, no zároveň s nevídaným ostrím pranieruje korupciu, prepojenie mafie a spoločenských elít.

Angry Birds vo filme 2 (3D)

28.septembra 2019 o 17:00, kino Mier

Red, Bomb a Chuck sa vracajú v pokračovaní populárnej rozprávky. Okrem vtáčieho Píplandu a sveta ich úhlavných nepriateľov Krochkáčov existuje aj záhadný tretí ostrov, ktorého obyvatelia predstavujú pre všetkých novú hrozbu. Ak sa chcú ochrániť, musia sa odvekí súperi spojiť a spolupracovať. Z najhorších nepriateľov je tak ešte horší tím.

Jesenná slávnosť na Zázemí

29. septembra 2019 od 13:00, Komunitná záhrada ZÁzračné ZElené MIEsto

Zábavné popoludnie v komunitnej záhrade na sídlisku Mier sa bude konať v poslednú septembrovú nedeľu. Čakajú vás workshopy, tvorivé aktivity pre deti, vege guľáš, koncerty. To všetko na čerstvom vzduchu a v príjemnej spoločnosti. 

Nemám vás rada, pán Fellini / Festival Adaptácie

29. septembra 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Biograficky príbeh o talianskej herečke Giuliette Masina. Príležitosť pozrieť sa na ženu univerzálnu, nadčasovú, ktorá z lásky ku geniálnemu, avšak nevernému mužovi stráca samu seba si nenechajte ujsť v nedeľu večer v divadle Kontra.

Počas uplynulého víkendu bolo veselo aj na Košiarnom briežku. Kliknite fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Na Košiarnom briežku lietali šarkany: Boli sme pri tom
28
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM