JAB Kultúra

Kde nebudete chýbať? TOP 10 najlákavejších septembrových akcií v Spišskej a okolí

Už čochvíľa otáčame v kalendári stranu a preto sme vybrali tie najlákavejšie podujatia, ktoré sa budú počas septembra konať v Spišskej Novej Vsi a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Kde nebudete chýbať? TOP 10 najlákavejších septembrových akcií v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Lepšejší deň na sídlisku Tarča

1. septembra 2019 od 10:00, sídlisko Tarča

Rozlúčiť sa s prázdninami a užiť si Lepšejší deň s dobrovoľníkmi z OZ Mladí ľudia a život si budú môcť aj obyvatelia sídliska Tarča.   Na ihrisku na Jilemnického ulici  bude v nedeľu od desiatej pripravená chill out zóna Klubu mladých, rôzne hry a súťaže. Poobede sa môžete tešiť na tanečné vystúpenie, workshopy aj športovcov z nášho mesta.

Na kus reči s… / talkshow

6. septembra  2019 o 19:30, Zlatá pivnička

Televízna redaktorka Lucia Lukušová pozýva na ďalšiu talkshow o úspešných Spišiakoch s a hudobným hosťom Kamilom Bartkom v pekných priestoroch letnej záhrady.  Tentokrát budú hosťami: Janka Rebeka Štefková – spisovateľka a novinárka, Daniela Dzurňáková – psia psychologička, Branislav Michalčík – šéfkuchár a konzultant v gastronómii. 

Koniec leta u Máriássyovcov

7. septembra 2019 od 10:00, Kaštieľ a letohrádok Dardanely 

V prvú septembrovú sobotu sa bude konať atraktívne podujatie aj v neďalekých Markušovciach. Počas dňa bude pripravená tématická prehliadka kaštieľa, koncerty troch hudobných interpretov či divadlo pre deti. Súčasťou programu bude aj predstavenie štvornohých pomocníkov poľovníka. Na svoje si prídu aj tí najmenší, na ktorých čakajú mnohé sprievodné podujatia ako maľovanie na tvár, skákacia atrakcia či tvorivé dielne.

Dni cyklistiky na Spiši

7. a 8. septembra 2019

V našom meste a jeho okolí sa budú konať v prvý septembrový víkend cyklistické preteky. Konať sa budú na dvoch úsekoch. V sobotu si cyklisti zmerajú sily na časovke na úseku štátnej cesty  na trase Novoveská Huta – Grajnár – Hnilčík. Preteky odštartujú od 14:00 hod a budú sa konať počas bežnej premávky. V nedeľu sa cyklisti postavia na štart o 9:00 hod a čaká na nich časovka na mestskom okruhu, ktorá odštartuje pri Radnici.

Spiš Rock Fest

14. septembra 2019 od 15:00, Radničné námestie, pred Redutou 

V polovici mesiaca si prídu v Spišskej Novej Vsi na svoje milovníci rocku. Na festivale Spiš Rock Fest, ktorý sa bude konať priamo v centre mesta vystúpia hudobní interpreti ako Cliftons, David Bradavek, DVD Lucy, Freetimers, Introverdikt, Ja ty a Rolo a Pasia.

Smižansky kermeš

14. septembra 2019 od 14:00, Smižany 

V druhú septembrovú sobotu bude veselo aj u našich najbližších susedov. V Smižanoch sa bude konať Smižansky Kermeš. Od 14:00 hod je pripravený program v záhrade Rímsko-katolíckeho úradu. Od 18:00 si budete môcť vychutnať v areáli ihriska koncert skupiny The Colt, finalistov The Voice a prídu aj detskí zabávači Tom a Elo.

Šarkania show

21. septembra od 13:00, Košiarny briežok

V septembri si prídu na svoje aj najmenší. Tešiť sa môžu na šarkaniu show, kde môžu predviesť svojich vlastnoručne vyrobených šarkanov. Budú prebiehať súťaže v rôznych kategóriách a tí najlepší získajú budú aj ocenení. Zakúpené šarkany sa budú hodnotiť len v technike a v dĺžke letu. Pripravené sú zábavné aktivity pre deti.

Predstavím ťa oteckovi

25. septembra 2019 o 19:00, Dom kultúry Mier 

Čo všetko sa môže zomlieť, ak váš nastávajúci túži spoznať vašich rodičov, lenže otecko vlastne nie je vaším oteckom? Zašmodrchaná zápletka plná nečakaných zvratov od najvychytenejšieho súčasného britského dramatika, autora vyše osemdesiatky celosvetovo uvádzaných hier – majstra situačných komédii Sira Alana Ayckbourna, umožňuje naplno zažiariť brilantným výkonom Kamily Magálovej a Jozefa Vajdu. Partnerskými kotrmelcami prekvapia vychádzajúce herecké hviezdy Mary Bartaloš / Jana Kovalčíková a Juraj Bača.

Krásne je v Tatrách

27. septembra 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Premiéru veselej frašky s kriminálnou zápletkou uvedie koncom septembra Spišské divadlo. V hre vystupujú dve mafiánske skupiny, ktoré prichádzajú do Tatier, kde má prebehnúť obchod so zbraňami. Dej sa zamotáva, keď do hotela prichádza minister vnútra, a tak vzniká rad rôznych omylov a nedorozumení. Hra vyvoláva záchvaty smiechu, no zároveň s nevídaným ostrím pranieruje korupciu, prepojenie mafie a spoločenských elít.

Jesenná slávnosť na Zázemí

29. septembra 2019 od 13:00, Komunitná záhrada ZÁzračné ZElené MIEsto

Zábavné popoludnie v komunitnej záhrade na sídlisku Mier sa bude konať na konci mesiaca. Čakajú vás workshopy, tvorivé aktivity pre deti, vege guľáš, koncerty… To všetko na čerstvom vzduchu a v príjemnej spoločnosti. 

Aj na sídlisku Západ prebehla zaujímavá akcia. Kliknite na fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Na sídlisku Západ sa konala zaujímavá akcia: Pozrite si to na FOTKÁCH
24
Galéria

Hl. foto: ilustračnné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM