Erik Bojničan Kultúra

Každý deň až do 26. októbra sa v Spišskej odohrá aspoň jedno divadlo

Ôsmy ročník festivalu Divadelný Spiš prinesie do nášho mesta množstvo predstavení až na troch scénach. Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Každý deň až do 26. októbra sa v Spišskej odohrá aspoň jedno divadlo
Zdroj: TASR

V poradí už ôsmy ročník festivalu Divadelný Spiš v Spišskej Novej Vsi sa začne dnes o 19:00 hrou Patricka Süskinda Kontrabas v podaní Slovenského komorného divadla z Martina. Oproti minulým ročníkom festival prinesie zmenu, prvýkrát sa bude konať na troch scénach a každý deň až do stredy 26. októbra ponúkne minimálne jedno divadelné predstavenie. O programe informovala Ľuboslava Kozáková zo Spišského divadla.

Množstvo predstavení

„Nitrianske Divadlo Andreja Bagara ponúkne hru Mika Myllyaho Panikári, trnavské Divadlo Jána Palárika inscenáciu Georgesa Feydeaua Ach tie ženy, ach tí muži, Štátne divadlo z Košíc s dielom Edwarda Albeeho Kto sa bojí Virgínie Woolfovej. Divadlo Alexandra Duchnoviča z Prešova ponúkne dielo Venedikta Jerofejeva Moskva-Petušky,“ vymenovala Kozáková. Komorné inscenácie sa odohrajú v divadelnej sále Spišského divadla.

V koncertnej sále Reduty bude pre divákov pripravené predstavenie Škvrny na slnku Leopolda Laholu v podaní súboru Trieska v oku z Bratislavy, ale aj Krajina nepokosených lúk od Mikuláša Hoblinu Šahanského od Divadla Pôtoň z Bátoviec.

Aj Spišské divadlo

V Štúdiu Spišského divadla sa predstaví zahraničný hosť, a to Slovenské divadlo Vertigo z Budapešti s inscenáciou hry Ondreja Šulaja O psíčkovi a mačičke. Okrem neho na tejto scéne vystúpi aj Spišské divadlo s dramatizáciou poviedky Olgy Tokarczukovej Život nie je divadlo.

Festival Divadelný Spiš vyvrcholí v stredu 26. októbra o 19.00 h hrou Sliepka od Nikolaja Koljadu v podaní Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Organizátorom festivalu je občianskej združenie Spišské divadlo, ale aj samotné Spišské divadlo v Spišskej Novej Vsi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM