Miroslav Pomajdík Samospráva

Kamery za 1 rok pomohli objasniť 1 176 priestupkov, pribudnú v meste ďalšie?

V meste Spišská Nová Ves nás dennodenne „sleduje“ osemnásť kamier. Do budúcna však nie je vylúčené, že pribudnú aj ďalšie. Všetko to závisí od vyčlenených finančných prostriedkov.

Ilustračný obrázok k článku Kamery za 1 rok pomohli objasniť 1 176 priestupkov, pribudnú v meste ďalšie?
Zdroj: TASR

Najviac kamier je rozmiestnených v centre mesta a v jeho širšom okolí, kde ich môžete nájsť spolu až jedenásť. Ďalších sedem kamier je inštalovaných na sídliskách. Zhodne po tri na sídlisku Mier a Západ a jedna na Tarči. Do budúcna sa plánuje postupná oprava a údržba celého kamerového systému. Nákup žiadnych nových kamier zatiaľ v plánoch nie je. Objasňuje Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi: „Tento rok mesto neplánuje použiť finančné prostriedky na rozvoj kamerového systému, skôr chceme ísť smerom stabilizácie a údržby, nakoľko aj takýto systém potrebuje servis.“

Kamery mesto inštalovalo na rizikových miestach

Prostredníctvom kamerového systému sa podarilo za rok 2012 odhaliť až 1 176 priestupkov. „Kamery boli inštalované na miestach, ktoré boli z pohľadu bezpečnosti komplikované,“ dopĺňa Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi. Za rok 2012 prevádzka kamerového systému stála mesto okolo 2 500 eur. Do tejto sumy nie sú zarátané mzdy a odvody zamestnancov obsluhujúcich kamerový systém.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM