JAB Kultúra

Kam si vyraziť? Vybrali sme najlepšie podujatia tohto týždňa v Spišskej a okolí

Robíte si plány na tento týždeň? Neprehliadnite náš redakčný výber naj podujatí, ktoré sa počas neho uskutočnia práve v Spišskej a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť? Vybrali sme najlepšie podujatia tohto týždňa v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub / Pavarotti

30. júla 2019 o 19:00, kino Mier

Meno Pavarotti pozná celý svet. Dokument Pavarotti ukazuje, aký bol, ako žil, čo ho poháňalo dopredu, z čoho mal obavy a strach, čo ho trápilo, čo ho robilo šťastným. Popri verejných záberov z vystúpení alebo televízie tvorcovia získali a využili množstvo súkromných videozáberov od jeho priateľov, spolupracovníkov, rodiny a manželky. Väčšina z unikátnych záberov a osobných hovorov s Pavarottim doteraz nevidelo svetlo sveta, Pavarotti je na nich medzi svojimi najbližšími otvorený a úprimný.

Koncert Jána Svetlana Majerčíka

31. júla 2019 o 19:00, Galéria umelcov Spiša 

Sólový koncert slovenského pesničkára Jána Svetlana Majerčíka si môžete vychutnať v Galérii umelcov Spiša v stredu večer .

Martin Pollák a jeho band(a)

1. augusta 2019 o 19:00, Kaštieľ Smižany 

V prvý augustový deň bude veselo aj v susedných Smižanoch. Obecné kultúrne centrum pripravilo v rámci Kultúrneho leta koncert autorskej tvorby Martina Polláka, ktorý sa bude konať v Kaštieli.

Spišských 333 Extreme

2. – 3. augusta 2019, štart a cieľ: Športová hala 

Na začiatku augusta sa budú môcť otestovať milovníci cyklistiky. Spišských 333 EXTREME sú nielen preteky a test vlastného cyklistického umenia a síl, ale je to športová i spoločenská udalosť na podporu a propagáciu Spiša ako zaujímavého cykloturistického regiónu pre všetkých, ktorí radi trávia svoj voľný čas a dovolenku aktívne. Na pretekárov bude čakať trasa dlhá 333, 222 ale aj 111 kilometrov.

Štafetový beh Spišiakov

3. augusta 2019 o 17:15, Novoveská Huta

OZ Športový klub Rohals a OZ Novoveská Huta organizujú v prvú augustovú sobotu tradičné preteky. 11. ročník štafetového behu Spišiakov odštartuje spred reštaurácie Poľovník v popoludňajších hodinách.

Promenádne podujatia pred Redutou

4. augusta 2019 od 16:00, pódium pred Redutou

Nedeľné popoludnie bude patriť opäť podujatiam v rámci Kultúrneho leta. Divadlo zo šuflíka zahrá rozprávku O kocúrovi a pyšnej hviezde. Po rozprávke nedeľné popoludnie spestrí folklórna skupina Jamničan z Jamníka.

Letné kino – Bohemian Rhapsody

3. augusta 2019 o 21:15, Radničné námestie – pred Redutou 

Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.

Le Nuove Musiche

4. augusta 2019 o 16:30, Kostol Nepoškvrnenému počatiu Panny Márie (Malý kostol) 

Koncert hudobných diel Majstra Claudia Monteverdiho  si budeme môcť vychutnať v malom kostole v nedeľu popoludní. Účinkujú:  Hilda Gulyás – soprán , Jarmila Balážová – soprán , Esther Neumann – barokové husle , Adam Szendrei – barokové husle , Mateusz Kowalski – viola da gamba , Margit Schultheiss – baroková harfa , Martin Gedeon – organ , Jakub Mitrík – chitarrone. 

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery z výstavy, ktorá je inštalovaná priamo v mestskom parku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: V mestskom parku v Spišskej Novej Vsi môžete opäť obdivovať umenie
15
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM