JAB Kultúra

Kam si skočiť počas tohto víkendu v Spišskej a okolí? Ponúkame vám naše tipy

Počas aktuálneho víkendu môžete v Spišskej a okolí zažiť aj viaceré podujatia. Pozrite si, ktoré odporúčame nevynechať.

Ilustračný obrázok k článku Kam si skočiť počas tohto víkendu v Spišskej a okolí? Ponúkame vám naše tipy
Zdroj: Dnes24.sk

Harhovské čudá a zabaviská

18. augusta 2018, Spišský Hrhov

Počas 16. ročníka Harhovských čud a zabavisk vyrobia Hrhovčania mega motyku. Tohtoročnou novinkou bude aj slávnostné otvorenie múzea hudobných nástrojov z celého sveta. Nebude chýbať ani tradičný dožinkový sprievod. Sily si zmerajú aj bežci a súťažiť sa bude napríklad i v hľadaní ihly v kope sena. V kultúrnom programe vystúpia Adam Ďurica, Traky a Sima.

Nočné predstavenie

18. augusta 2018, Spišský hrad

Počas soboty si prídu na svoje aj návštevníci Spišského hradu. Práve tam je v rámci leta pripravené veľké nočné predstavenie živých sôch. Vypočuť si môžete aj legendu o Spišskom hrade a svoje umenie predvedú aj parkouristi.

Letné kino -Cuky Luky film

18. augusta 2018 o 21:15, Radničné námestie – pred Redutou

Cuky (Petra Polnišová) je neuznaná video bloggerka s túžbou po sláve. Luky (Zuzana Šebová) zas celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať. Okrem jedinej jednej veci – lásky. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu vytvoriť Miss. Čo sa však stane, ak tou obyčajnou ženou bude práve expertka na trapasy, Cuky?

Tomášovský beh

19. augusta 2018 o 14:00, turistická ubytovňa Hornád

Malí aj veľkí milovníci behu si budú môcť zmerať svoje sily v sobotu v Spišských Tomášovciach. Na 4. ročníku podujatia sa na štart ako prvé postavia deti. Hlavný beh sa uskutoční od 16:00 hod a pre bežcov bude pripravená 7,7 kilometra dlhá trať. Športové podujatie spestrí beh pre zdravie či súťaž o najrýchlejšieho Tomášovčana a Tomášovčanky. Pripravené budú aj detské animácie nebude chýbať ani občerstvenie či tombola. Športové popoludnie zakončí koncert country skupiny 13-násť ciest.

Kultúrne leto

19. augusta 2018 o 16:00, pódium pred Redutou

V rámci Kultúrneho leta si v nedeľu popoludní môžu najmenší pozrieť rozprávku v podaní divadla Portál z Prešova – Rozprávkový hrniec. Po vystúpení pre deti nedeľné popoludnie priamo na námestí spestria spevácke skupiny Rozmarín, Senior a Lipa.

Il Cuore Barocco

19. augusta 2018 o 16:30, Grécko-katolícky chrám Premenenia Pána

Koncert barokovej hudby v rámci 6. ročníka cyklu koncertov na Spiši si budete môcť vychutnať v nedeľu popoludní. Témou tohtoročného cyklu bude hudobná rivalita dvoch velikánov barokovej opery G. F. Händela a N. Porporu. Sólisti: Michaela Kustekova – soprán , Mária Rendešová – baroková priečna flauta a Štefan Iľaš – organ.

Koncert na Zázemí

19. august 2018 o 18:00, Vyšná hať, sídl. Mier

Komunitná záhrada Zázračné zelené miesto pripravuje na koniec týždňa ďalší koncert pod hlavičkou značky Nahatý muž. Tentokrát to bude vystúpenie dvoch umelcov z Francúzska, WØLF a Accident Instantané. Okrem hudby sa môžete tešiť aj na chutné občerstvenie. Nápoje si ale musí zabezpečiť každý individuálne.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM