JAB Iné športy

Kadetky zo Spišskej si zmerali sily s najťažším súperom: Boj priebiehal o každú loptu

Cez víkend si okrem extraligových hráčok zmerali sily vo volejbale aj kadetky. V Spišskej Novej Vsi hostili Sninu. Tentokrát boli súperky nad ich sily.

Ilustračný obrázok k článku Kadetky zo Spišskej si zmerali sily s najťažším súperom: Boj priebiehal o každú loptu
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu prišla do Spišskej Novej Vsi silná Snina. „Keďže hrali proti sebe prvé a druhé družstvo v súťaži, ktoré doteraz neprehrali ani set, čakal sa vyrovnaný boj,“ informoval tajomník volejbalového klubu Igor Murko. Podľa jeho slov v prvom zápase chýbalo Spišiačkam viac šťastia v závere posledného setu.

V druhom zápase bol scenár takmer rovnaký, ako v tom prvom, ale po sérii chýb sa domáce volejbalistky už v závere štvrtého setu nevedeli skoncentrovať na súvislejší odpor, čo Snina využila na zisk tohto setu a na celkové víťazstvo za 3 body. Aj napriek prehrám si Spišiačky udržali 2. miesto v tabuľke.

Aj tréner kadetiek Zdenek Hauer si myslí, že Snina je najťažší súper. „Očakával sa dobrý volejbal a vyrovnané súboje o každú loptu. To sa do poslednej bodky aj naplnilo, s tým, že ani jeden zápas sme nedokázali uhrať do víťazného konca. Od prvej lopty prvého zápasu to bol súboj servisov a prihrávajúcich hráčok. Družstvá sa striedali vo vedení a úseky hry kedy hráčky bodovali servisom sa striedali s dlhými výmenami. Videli sme naozaj kvalitný kadetský dievčenský volejbal,“ zhodnotil tréner.

„Objektívne treba uznať, že Sninčanky boli celkovo volejbalovejšie a organizácia hry v ich tíme fungovala lepšie. Určite sme sa však vyrovnali hráčkam Sniny na servise a v útoku. Na bloku sme boli lepší, ale na prihrávke a v poli ďaleko slabší. Preto tie výsledky a pozápasový smútok. Ale vieme, kde musíme pridať, “ doplnil tréner kadetiek.

VK Spišská Nová Ves – MVK Skóre Snina 2:3 (-19,23,–20,22,–9) a 1:3 (-17,21,–24,–17)

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM