JAB Iné športy

Kadetky zo Spišskej postihla rozsiahla maródka: Sedem statočných však predviedlo boj vo veľkom štýle!

Vzhľadom na veľkú maródku i zranenia, iba „sedem statočných“ kadetiek odohralo oba zápasy s Prešovom. Pomoc si zavolali v podobe Polomskej, ktorá študuje v Košiciach. Aj keď v malom počte predsa volejbalistky nesklamali.

Ilustračný obrázok k článku Kadetky zo Spišskej postihla rozsiahla maródka: Sedem statočných však predviedlo boj vo veľkom štýle!
Zdroj: Dnes24.sk

Zápas odohrali dievčatá vo veľkom štýle. Aj napriek hendikepu Prešovčankám nedovolili uhrať ani set. Podľa slov tajomníka Igora Murka tréner domácich Hauer si bol vedomý, že nemá koho striedať, a to do šestky prišla ešte aj Polomská, ktorá študuje v Košiciach. „Spišiačky vynikajúco podávali a ich servisy mali 4–6 bodové šnúry, čo Prešovčanky len ťažko doháňali,“ prezradil Murko. Bez troch zranených (Simča Denešová, Denisa Hunfalvyová a Klaudia Majerská) a dvoch birmovaných (Vlaďa Vikartovská a Sofia Mitterová) nastúpilo v nedeľu do boja proti Prešovu 7 statočných spišskonovoveských mladých volejbalistiek.

„Vlani sme s Prešovom prehrali tri zápasy zo štyroch a nevedeli čo nás čaká. Prešov je o niečo slabší ako vlani, ale i tak naše kadetky predviedli dva výborné herné výkony a Prešov doslova zmietli,“ pochválil svoje zverenkyne tréner Zdenek Hauer. Podľa jeho slov základom oboch víťazstiev bol výborný servis, s ktorým si súperky nevedeli poradiť. „Dievčatá urobili v týchto zápasoch minimum chýb a urobili radosť sebe i početnej skupine povzbudzujúcich rodičov a rodinných príslušníkov,“ zhodnotil tréner.

„Peťa Želonková, Baťa Majerčáková, Ivča Morihladková, Ema Kubičárová, Katrin Da Cruz, Peťa Ďurišková a Zuzka Polomská. Toto je sedem našich dievčat, ktoré si zaslúžia potlesk a uznanie,“ uzavrel spokojný tréner.

VK Spišská Nová Ves – ŠK Elba Prešov 3:0 (9,17,11) a 3:0 (14,15,12)

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM