JAB Rôzne

Kaďa s vodou a v nej ľudia: Pred obchoďákom v Spišskej ľudí čakal neobvyklý výjav!

Výjav, ktorý rozhodne dokázal upútať pozornosť okoloidúcich ľudí. Presne taký bol k videniu pred jedným zo supermarketov v Spišskej Novej Vsi.

Zdroj: Dnes24.sk

Pstruhy Slovenského raja – ako si hovoria otužilci zo Spiša – zdá sa, obľubujú nielen otužovanie, ale aj nové výzvy. Okrem ich stáleho miesta, ktorým sa stala Zelená lávka v Slovenskom raji si už vyskúšali otužovanie spolu s inými otužilcami aj v Batizovciach či riekach po celom Slovensku aj v Česku.

Tentokrát si však vybrali miesto, kde by ich čakal len málokto. Svoju kaďu so studenou vodou si pred pár dňami položili priamo pred jedným supermarketom v Spišskej Novej Vsi, hneď vedľa predaja vianočných kaprov.

Ako pre Spišskú 24 povedal predseda a zakladateľ občianskeho združenia – Pstruhy Slovenského raja – Peter Klein, bol to práve predvianočný predaj kaprov, ktorý ich inšpiroval k tejto akcii. „Otužilcov stále viac a viac pribúda, preto sme išli aj takto medzi ľudí, aby sme im ukázali, ako sa dá žiť zdravo,“ prezradil s tým, že táto premiérová aktivita trvala dva dni. „V piatok sme otužovali za tmy, v sobotu zase doobeda,“ doplnil.

Zaujímavá ponuka

Okrem stálych otužilcov, ktorých sa na mieste vystriedalo takmer dvadsať, za účasti zvedavých nakupujúcich mali pre odvážlivcov aj zaujímavú ponuku. „Každý, kto pravidelne neotužuje a vojde do vody, ktorá má dva stupne, dostane za odvahu kapra zadarmo,“ prezradil Klein ako ponuka znela.

Aj keď mnohým už len pri pohľade na otužilcov bola zima, predsa sa ich niekoľko našlo. „Ja som už včera videl, že sú tu a dnes som sa odhodlal, že to skúsim,“ povedal Marián zo Smižian. Ako dodal, párkrát už v studenej vode bol, ale nerobí to často, no po tejto skúsenosti uvažuje, že sa pridá k pstruhom.

Aj 10-ročný chlapec

Zaujímalo nás aj, aký to bol pocit. „Vo vode bolo fajn a na počudovanie je mi teplo aj teraz. Ľudia, ktorí išli okolo ma povzbudzovali, takže príjemný pocit,“ povedal Marián s tým, že ho určite potešila aj odmena.

Do kade s ľadovou vodou vstúpil aj iba desaťročný Jerguš zo Spišských Tomášoviec, ten dokonca pred otužovaním zahral prítomným na saxofóne. Potom strávil niekoľko minút vo vode. „Bol som tam dnes už dvakrát a je to veľmi dobré,“ pochvaľoval si. Na otužovanie ho podľa jeho slov nahovoril otec, ktorý sa tomu venuje a jemu sa to zapáčilo. „Síce mi bola zima, ale je to super. Odporúčam každému,“ dodal s úsmevom Jerguš.

A ako to vyzeralo priamo na mieste si môžete pozrieť na fotkách či videu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Čo sa to dialo pred supermarketom v Spišskej? Ľudí upútal netradičný výjav!
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM