JAB Iné športy

Juniorky aj kadetky znovu nesklamali: Poradili si s Kežmarkom, Žiarčankam ukázali kto je pánom palubovky

Nielen extraligovým volejbalistkám sa darilo. Zdá sa, že Spišiačky majú volejbal v krvi. Vo volejbale dosahujú skvelé výsledky všetky kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Juniorky aj kadetky znovu nesklamali: Poradili si s Kežmarkom, Žiarčankam ukázali kto je pánom palubovky
Zdroj: Dnes24.sk

Juniorky hrali v druhom kole prvý raz doma. „Tréner Hauer mal k dispozícii silnú zostavu hráčok, s ktorými si mohli vyskúšať taktické varianty,“ prezradil tajomník volejbalového klubu Igor Murko. Ako spomenul žiarčanky nekládli veľký odpor a rozhodla sila domácich junioriek najmä na podaní a v útoku. Spišiačky sú po 2 kolách na čele tabuľky, keďže nestratili ešte ani set.

„Odohrali sme prvý dvojzápas novej juniorskej sezóny na domácej pôde aj s Kamilou Zaťkovou a Bibou Urbanovou. Žiar odohral v prvom kole pomerne vyrovnané zápasy s Litovským Hrádkom, jedným z favoritov našej skupiny, a tak sa očakával kvalitnejší volejbal,“ vyslovil svoje očakávania tréner Zdenek Hauer. Podľa slov trénera sa očakávania nenaplnili a odovzdané Žiarčanky neohrozili naše dievčatá herne a výsledkovo ani v jednom sete. „Hernú príležitosť dostali všetky hráčky a jednoznačne triumfovali v oboch zápasoch,“ doplnil tréner.

VK Spišská Nová Ves – MŠK Žiar nad Hronom 3:0 (15,16,12) a 3:0 (17,18,11)

Ani Spišskonovoveské kadetky neprehrali ešte ani set. Výnimkou nebol ani zápas v Kežmarku. Sústredenou hrou a dodržiavaním základných taktických a herných doporučení od trénera dosiahli obe víťazstvá bez straty setu. O prevahe Spišiačok hovoria aj bodové zisky súperiek. „Kežmarok nastúpil proti našim kadetkám s hráčkami s minimom herných skúseností a tak naše dievčatá absolútne dominovali. Ťažko niečo hodnotiť,“ vyjadril sa tréner.

KV MŠK Oktan Kežmarok – VK Spišská Nová Ves 0:3 (-6,–14,–5) a 0:3 (-8,–4,–9)

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM