JAB Rôzne

Juniliáda v Spišskej obrazom: Svoj deň si užili tí najmenší aj na sídlisku Západ

Sviatok, ktorý poteší nejedno dieťa. Hoci Medzinárodný deň detí pripadá na 1.júna, o akcie pre najmenších nebola núdza v Spišskej ani cez víkend.

Ilustračný obrázok k článku Juniliáda v Spišskej obrazom: Svoj deň si užili tí najmenší aj na sídlisku Západ
Zdroj: Dnes24.sk

Deň detí v zoo, Mesto plné detí či Juniliáda sú pravidelné akcie, ktoré v Spišskej Novej Vsi spestria sviatok práve najmenším obyvateľom. Napriek tomu, že medzinárodným sviatkom detí je 1.jún, oslavovalo sa aj počas tohto víkendu.Centrum voľného času Adam pripravilo pre deti v rámci ich sviatku akciu s názvom Juniliáda.

Nás zaujímalo kedy a prečo vznikla akcia s takýmto názvom. „Ide už o tretí ročník a názov Juniliáda je odvodený od mesiaca jún. Nie vždy vyjde Medzinárodný deň detí na víkend, preto sme si akciu pomenovali výstižnejšie ,“ vysvetlila riaditeľka CVČ Adam Ľubica Šefčíková.

Pred centrom sa zišlo viac ako 150 detí so svojimi rodičmi, pre ktorých bol pripravený program, občerstvenie a rôzne aktivity v celom areáli. Deti si zatancovali s Dorotkou z Fidorkova a so svojim programom sa predstavili aj deti materských či základných škôl ako aj základnej umeleckej školy.

„Chceme ukázať a prezentovať ostatným deťom ako aj rodičom našu činnosť v záujmových krúžkoch. Aby videli, ako sa dá u nás efektívne využiť čas,“ povedala riaditeľka po programe s tým, že aj v novom školskom roku čaká na detí niekoľko desiatok záujmových krúžkov, ktoré sú určené deťom od 5 rokov.

Ako to vyzeralo v sobotu popoludní pred Centrom voľného času Adam si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Dôležité dátumy pre rodičov v našom meste: Ktoré škôlky budú otvorené aj cez letné prázdniny?

Veľký letný prehľad pre rodičov a deti: Ako je to tento rok s tábormi v Spišskej a okolí?

Svoj sviatok oslávili deti aj pred Centrom voľného času Adam
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM