JAB Rôzne

Jubilejný Spišský trh priláka davy ľudí: 3 dôležité rady od polície, ešte pred jeho začiatkom!

Každý rok v júli sa mení centrum Spišskej na pár dní na veľké trhovisko plné stánkov a kolotočov. 60. jubilejný ročník Spišského trhu privíta svojich návštevníkov už vo štvrtok. Keďže návštevníkov je možné rátať v tisíckach, pripravení sú aj muži zákona. Toto sú ich 3 dôležité rady...

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný Spišský trh priláka davy ľudí: 3 dôležité rady od polície, ešte pred jeho začiatkom!
Zdroj: Dnes24.sk

Už vo štvrtok začne v Spišskej Novej Vsi tradičný Spišský trh. Tento rok vzhľadom na jubileum je pripravený aj bohatý kultúrny program. Viac ako 50 kolotočov a približne 500 stánkov s rôznym tovarom priláka určite veľké množstvo ľudí. Muži zákona sa taktiež pripravujú na zdarný priebeh tohto masívneho podujatia.

„Mestská polícia v súčinnosti s Policajným zborom sa intenzívne niekoľko týždňov venuje príprave a zabezpečeniu verejného poriadku. Vychádza z dôkladnej analýzy problémov z minulých rokov,“ ozrejmil pre náš portál náčelník mestskej polície Michal Komara. Podľa jeho slov, za posledné roky konania Spišských trhov nedošlo k vážnym narušeniam verejného poriadku. „Spravidla sme zaznamenali nápad dopravných priestupkov, čo je prirodzené vzhľadom na vysoký počet návštevníkov Spišského trhu, niekoľko drobných krádeži, alebo porušenia trhového poriadku,“ vymenoval náčelník.

Ako prezradil, v službe bude počas trhov 22 mestských príslušníkov, vrátane náčelníka a zástupcu a budú hliadkovať 24 hodín. „Pokiaľ ide o Policajný zbor, tento bude taktiež posilnený o pohotovostnú motorizovanú jednotku,“ doplnil s tým, že muži zákona budú dohliadať na dodržiavanie prevádzkových hodín, verejný poriadok, dopravné predpisy ako aj na správne parkovanie.

Takéto veľké akcie sú podľa jeho slov príležitosťou pre vreckových zlodejov, ale aj lákadlom pre vykrádanie motorových vozidiel. Polícia má ešte pred začiatkom Spišského trhu pre ľudí tri dôležité rady, ktoré vám môžu pomôcť k tomu, aby sne napokon nemali nečakane pokazenú náladu.

Návštevníci trhov by si mali dávať väčší pozor na svoje osobné veci. V zaparkovaných autách taktiež netreba nechávať pootvorené okná. Tiež dajte bacha, aby ste v aute na viditeľnom mieste nenechávali kabelky, či iné predmety, ktoré by mohli zlodeja zlákať. „Policajný zbor a Mestská polícia urobí všetky opatrenia k tomu, aby aj tohtoročný jubilejný Spišský trh prebehol bez vážnych narušení verejného poriadku,“ uzavrel náčelník mestskej polície.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM