Krimi

Je fantómom rodinných domov mladík (25) zo Spiša? Pozrite, čo vyvádzal v príbytkoch!

Muži zákona podľa vlastných slov vypátrali fantóma rodinných domov. Mladík (25) je v týchto chvíľach obvinený zo spáchania krádeže v troch prípadoch, no policajti zhromažďujú podľa hovorcu dôkazy aj k ďalším skutkom.

Ilustračný obrázok k článku Je fantómom rodinných domov mladík (25) zo Spiša? Pozrite, čo vyvádzal v príbytkoch!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Pracovníci Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru v Košiciach pracujú na objasnení sérií vykradnutých rodinných domov v Košiciach.

Ako informoval policajný krajský hovorca Alexander Szabó, zadržali 25-ročného Michala z okresu Gelnica. Tohto mladíka vyšetrovateľ obvinil zo spáchania prečinov krádeže a porušovania domovej slobody.

„Obvinený je zatiaľ v troch prípadoch, no policajti zhromažďujú dôkazy aj k ďalším skutkom. Do dvoch rodinných domov v Košiciach sa vlámal vo februári tohto roku. Na Roľníckej ulici z rodinného domu odcudzil rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu, detské a dámske hodinky a rôznu bižutériu. Spôsobil škodu vo výške 1 000 eur,“ povedal policajný hovorca.

Ako Szabó pokračoval, na Nitrianskej ulici z rodinného domu ukradol šperky zo žltého kovu, dámske a pánske hodinky, videokameru, bižutériu a koženú tašku s finančnou hotovosťou. ,,Pri krádeži poškodil bránku, vchodové dvere a dvere na terasu. Spôsobil celkovú škodu vo výške 1 200 eur," uviedol hovorca.

Začiatkom marca 2015 sa Michal podľa polície vlámal do rodinného domu na ulici Svätého Ladislava v Košiciach, odkiaľ odcudzil šperkovnicu so šperkmi zo žltého kovu a viacero hodiniek.

Obvinený už bol podľa slov hovorcu v minulosti za majetkovú trestnú činnosť odsúdený, preto je stíhaný väzobne a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody šesť mesiacov až tri roky.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM