JAB Kultúra

Ich návšteva stojí za to: Top podujatia tohto týždňa v Spišskej

Ich návšteva stojí určite za to. Pozrite si prehľad podujatí, ktoré odporúčame tento týždeň v Spišskej zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Ich návšteva stojí za to: Top podujatia tohto týždňa v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Meno

24. septembra 2018 o 19:00, Dom kultúry Mier

Inscenácia Meno alebo Komédia, ktorá sa našťastie nestala, prostredníctvom skvelého obsadenia a mimoriadneho situačného humoru pobaví každého diváka. Účinkujú: Ady Hajdu, Lucia Hurajová, Zuzana Mauréry, Kamil Mikulčík, Richard Stanke.

Plavecká štafeta

25. septembra 2018 od 8:00, krytá plaváreň

Mesto Spišská Nová Ves v rámci projektu „Európsky týždeň športu 2018“ v spolupráci s Asociáciou športu pre všetkých SR, školami mesta Spišská Nová Ves, STEZ Spišská Nová Ves, CVČ Spišská Nová Ves a ďalšími organizátormi pripravilo športové podujatie, ktoré sa uskutoční v krytej plavárni. A to od 8:00 do 12:00 hod pre žiakov základných a stredných škôl a pre verejnosť sa podujatie uskutoční od 12:00 do 16:00 hod.

Shut up! / vernisáž

25. septembra 2018 o 18:00, Radničné námestie

Rodičia Jána Kuciaka a mama Martiny Kušnírovej prídu otvoriť unikátnu plagátovú výstavu s názvom – Shut up!Voice of democracy in danger – do Spišskej Novej Vsi v utorok podvečer. Výstava vznikla ako reakcia svetových dizajnérov na vraždu Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Atmosféru vernisáže budú dotvárať svojimi piesňami charizmatická Katka Koščová, prešovská pesničkárka Viki Olejárová a náš novoveský spevák a hudobník Martin Pižem.

Dvorné dialógy

26. septembra 2018 o 16:00, koncertná sála Reduty

Múzeum Spiša pripravilo slávnostnú prezentáciu novej publikácie o Prielome Hornádu v Slovenskom raji. Hostia: Tomáš Dražil, Milan Barlog, Anna Bérešová, Karol Hric, Peter Olekšák, Miroslav Števík, Jozef Kormančík, Anna Leskovjanská, František Miháľ, Marián Soják.

Storočie podľa Márie

26. septembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Monodráma Jána Jendrichovského vznikla na motívy spomienok jeho starej mamy Márie Repkovej z Novej Ľubovne. Jej život pripomína hrubú pútavú knihu, v ktorej sa dá čítať. Jej kapitoly sú naplnené láskou, bolesťou, múdrosťou, humorom a najmä silnou vierou. Jendrichovský pred divákom citlivo rozkladá osud človeka a krajiny, ktorá ho zrodila. Je to Orbis pictus – maľovaný goralským temperamentom a folklórom.

Svetový deň cestovného ruchu

27. septembra 2018

V rámci Svetového dňa cestovného ruchu si budeme môcť v Spišskej vychutnať celý rad zaujímavostí. Počas tohto dňa si môžete vychutnať návštevu Múzea Spiša, Galérie či Evanjelického kostola. Historickým centrom mesta vás prevedú mladí sprievodcovia. Nebudú chýbať ani výstupy na najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku či šľapacie káry pre deti.

Reštavrácia

28. septembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Známy štúrovský spisovateľ Ján Kalinčiak vo svojom diele Reštavrácia, ktoré zdramatizoval Vladimír Hurban Vladimírov, satirickým a humorným spôsobom zachytáva volebné peripetie slovenských zemanov v polovici 19. storočia. Klamstvo, podvádzanie, podplácanie voličov boli vyskúšanými prostriedkami na získavanie hlasov už aj v minulosti. V inscenácii zažijete okrem vtipných dialógov a komických situácií aj množstvo zábavy – spevy, tance a všeobecné veselie.

Shakespeare – (po)medzi ženou a mužom

29. septembra 2018 o 18:00, Divadlo Kontra

V 30 hrách obsiahol všetko, čo je najkrajšie a najodpornejšie v medziľudských vzťahoch. Julia Gierczak, filmová odborníčka z Gdaňskej Univerzity, autorka, redaktorka a producentka, bude pútavo rozprávať na tému mužov a žien a všetkého (po)medzi nimi (a tým) vo filmových adaptáciách diel majstra zo Stratfordu v sobotu podvečer v Divadle Kontra.

Kino Fest Anča

29. septembra 2018 od 18:00, Čajovňa Alchýmka

Najúspešnejší čajovňový filmový cyklus minulého roka sa vracia vo vydaní 2018. Organizátori festivalu Fest Anča pripravili pásmo filmov s cieľom priniesť deťom a ich rodičom nezabudnuteľné vizuálne a príbehové zážitky zo sveta animácie.

Piadinôžka

30. septembra 2018 o 17:00, kino Mier

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku.

Medzinárodný organový festival

30. septembra 2018 o 18:00, Evanjelický kostol

Medzinárodný organový festival Ivana Sokola (MOF) je najstarším organovým festivalom na Slovensku a nebude chýbať ani v Spišskej Novej Vsi. Veľkolepú prehliadku organovej hudby si budete môcť vychutnať v posledný septembrový deň.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM