Miroslav Pomajdík Kultúra

Hudobná scéna v Spišskej: Kapela Midnight Noon nahrala svoj prvý album

História vzniku kapely Midnight Noon siaha do roku 2006, kedy gitarista Paľo Sedlák, basák Adam Bašista a spevák Matej Novotný založili kapelu Modul, ktorá fungovala pol roka. Po jej krachu sa na scéne objavil gitarista Ogy a bubeník Rišo, ktorí s niekdajšími členmi Modulu založili kapelu Sellect.

Ilustračný obrázok k článku Hudobná scéna v Spišskej: Kapela Midnight Noon nahrala svoj prvý album
Zdroj: Dnes24.sk

Pod krídlami Sellectu

Kapela Sellect sa dostala do širšieho povedomia hlavne mladších ľudí inklinujúcich k tvrdej rockovej a metalovej hudbe. Chalani hrávali okrem niekoľkých svojich skladieb väčšinou prebraté veci od Metallici. Na túto éru spomína spevák Matej Novotný: „Odohrali sme zopár koncertov, zložili pár skladieb a hlavne, bavili sme sa. V roku 2008 sa však kapela rozpadla a každý člen šiel vlastnou cestou."

Vzkriesenie prišlo v roku 2012

Rok 2012 bol pre bývalých Sellecťákov prelomový. „V roku 2012 sa Ogy s Paľom dali opäť dokopy a ozvali sa mi, či by som nešiel niečo „pospievať“. Mesiac, dva po mojom príchode sme zavolali Adama a Riša a tí sa k nám pridali a odvtedy pôsobíme ako Midnight Noon,“ dopĺňa Matej Novotný. Ten sa snami podelil aj o svoje pocity počas hrania: „Poháňa ma pocit, ktorý mám pri každom koncerte. Je to niečo ako „únik“ od reality. Všetky problémy ostávajú mimo pódia. Je to iba o ľuďoch a o hudbe. Teší ma, ak sa po koncerte niekto zastaví a povie, že sa mu naša hudba páči. Bez muziky si neviem predstaviť deň. Chalani z kapely sú zároveň mojou „rodinou“ s ktorými som toho veľa preskákal."

Nový album kapela nahrávala tri dni v prekrásnom prostredí na Mlynkách v štúdiu Jána Oravca. „Ľudia sa rozhodne môžu tešiť na tri staré songy z obdobia Sellect-u a ďalších 6 nových, ktoré vznikli v priebehu posledného roka,“ ozrejmuje Matej Novotný. Kapela na svojom druhom koncerte v podniku Legenda v Spišskej, ktorý absolvovala už pod svojim novým menom, krstila svoj najnovší album. Krstenie prebehlo naozaj originálne, USB kľúč obsahujúci všetky nové pesničky z albumu utopili v pive.

O tom, že pre kapely to nie je v Spišskej vôbec ružové hovorí Matej Novotný: „Pre mladé, resp. začínajúce kapely je to dosť ťažké prostredie, ale ak človek chce a má cieľ tak sa prebije a zocelí ho to. Čo sa týka možností na hranie tak sa nejaký ten zašitý bar stále dá nájsť, ale miestami to chce obrovskú snahu.“ Najbližším cieľom celej kapely je dostať sa na regionálne kolo súťaže Global Battle of Bands v Brne a roztočiť to tam. Viac info na http://gbob.cz/…ht-Noon.aspx

Facebook Page: https://www.facebook.com/…394572932357
Songy online: https://soundcloud.com/midnightnoon
Profil na BandZone: http://bandzone.cz/midnightnoon
Global Battle of Bands: http://gbob.cz/…ht-Noon.aspx

Fotky: Miroslav Ilkovič

Midnight Noon
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM