JAB Kultúra

Hudba, vernisáž či divadlo: Aj takéto akcie ponúka tento týždeň v Spišskej

Ste s nimi oboznámení? Vyselektovali sme naj podujatia tohto týždňa v našom meste. Čo radíme zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Hudba, vernisáž či divadlo: Aj takéto akcie ponúka tento týždeň v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Davey by to tak chcel

8. až 11. júla 2019 o 19:30, Divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odolať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky megaúspešného titulu „Kamene vo vreckách“, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov.

Hravá príroda

9. a 10. júla 2019 o 14:00, Múzeum Spiša

Vyskúšať prácu botanika, zoológa a geológa, získať praktické poznatky o našej prírode a vyrobiť si niečo originálne na pamiatku si budete môcť v utorok a v stredu poobede v Múzeu Spiša. Vzdelávací program je určený pre všetky deti. Väčšie skupiny sa musia prihlásiť vopred.

Spišská paleta – vernisáž

11. júla 2019 o 16:30, Spišské osvetové stredisko 

Vernisáž diel neprofesionálnych výtvarníkov, členov ART klubu. Výstava predstavuje ich najnovšiu tvorbu za rok 2018/2019. Výstavu si môžete pozrieť do 11. augusta 2019 v pracovné dni v čase 7:30 – 15:30 hod.   

Pavarotti

11. júla 2019 o 19:00, kino Mier

Meno Pavarotti pozná celý svet. Hudobná ikona, ktorá svojím významom, umením a popularitou ďaleko prekročila hranice operného žánru. Dokument o ňom, ale nie je len filmom o celebrite, je to predovšetkým hlboký portrét samotného Luciana. Dokument Pavarotti ukazuje, aký bol, ako žil, čo ho poháňalo dopredu, z čoho mal obavy a strach, čo ho trápilo, čo ho robilo šťastným. Popri verejných záberov z vystúpení alebo televízie tvorcovia získali a využili množstvo súkromných videozáberov od jeho priateľov, spolupracovníkov, rodiny a manželky. Väčšina z unikátnych záberov a osobných hovorov s Pavarottim doteraz nevidelo svetlo sveta, Pavarotti je na nich medzi svojimi najbližšími otvorený a úprimný.

Ženy on line: Ručný papier

12. júla 2019 od 16:00, Galéria umelcov Spiša 

Tvorivá dielňa zameraná na jednoduchú výrobu ručného papiera z odpadového materiálu a jeho využitie pre umeleckú kresbu a maľbu. Lektorka: Maria Pinčáková Projekt ŽENY ON LINE je zameraný na podporu kreativity znevýhodnených skupín žien prostredníctvom realizácie tradičných a netradičných výtvarných techník. Cieľom je motivovať ženy ku kreatívnym voľnočasovým aktivitám, obohatiť ich kultúrny život a získať nové skúsenosti a zručnosti v oblasti výtvarného umenia.

Yesterday

12. júla 2019 o 19:00, kino Mier

Ešte včera sme všetci poznali Beatles. Dnes si však ich pesničky pamätá  len jeden človek na svete. Dve legendy britského filmu, oscarový režisér Danny Boyle a scenárista legendárnych komédií Richard Curtis, spojili svoje sily a natočili originálnu a hravú komédiu o hudbe a láske.

Willy a kúzelná planéta

13. júla 2019 o 17:00, kino Mier

Malý Willy cestuje s rodičmi vesmírom. Po nehode vesmírnej lodi sa sám v záchrannom module dostáva na neznámu, divokú planétu. Našťastie má so sebou dôležitého parťáka – robota Bucka. V cudzom svete naňho číha veľa nástrah a objavov…

Letné kino / Zrodila sa hviezda

13. júla 2019 o 21:15, Radničné námestie – pred Redutou 

V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… pokým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

Promenádne podujatia

14. júla 2019 od 16:00, pred Redutou

Kultúrne leto a s ním spojené promenádne podujatia budú pokračovať aj v druhú júlovú nedeľu. O 16:00 je pripravená rozprávka pre deti v podaní Divadla Cililing z Prešova. Po nej spestria nedeľné popoludnie všetkým prítomným spevácke skupiny Lipa, Rozmarín a Senior zo Spišskej Novej Vsi.

O Guľkovi Bambuľkovi

14. júla 2019 o 17:30,  sídlisko Mier pri Dome kultúry

Rozprávkové dobrodružstvá, ktoré zažijete s Guľkom Bombuľkom, naučia najmenších, aké zvieratká môžu stretnúť na gazdovskom dvore a tých väčších zasa prinútia zamyslieť sa nad otázkou „čo je v živote skutočne dôležité?“. Predstavenie vychádza z námetu známej rozprávky Márie Ďuríčkovej, ktorá vytvorila množstvo príbehov aktuálnych aj pre dnešnú uponáhľanú dobu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Videli ste? Na kúpalisku pribudlo niekoľko noviniek. Viac v priloženej fotogalérii.

Novoveské kúpalisko už odštartovalo sezónu: Pozrite si zábery z jeho areálu
12
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM