Krimi

Hrôza na chodníku v Spišskej: Páchateľ ženu udieral päsťami do tváre, až kým sa nezmocnil kabelky!

Hrozivé chvíle musela prežívať žena (57), ktorú napadol neznámy útočník. Podľa slov polície chcel získať jej kabelku, no keď sa bránila, pustil sa do nej päsťami.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza na chodníku v Spišskej: Páchateľ ženu udieral päsťami do tváre, až kým sa nezmocnil kabelky!
Zdroj: TASR

„Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v nedeľu po 19:00 na chodníku na Šafárikovom námestí v Spišskej Novej Vsi, zozadu pristúpil k žene (57) z okresu Spišská Nová Ves. Následne sa jej násilím snažil strhnúť kabelku, ktorú mala zavesenú na pleci,“ informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako ďalej hovorca spomenul, žena spadla na zem, čo však páchateľa neodradilo a ďalej sa jej snažil kabelku z rúk vytrhnúť. „Keďže žena sa kabelky nechcela vzdať, páchateľ na ňu fyzicky zaútočil a udieral ju päsťami do tváre dovtedy, až kým sa kabelky nezmocnil. Vzápätí s ňou z miesta ušiel,“ uviedol hovorca.

„V kabelke sa nachádzala peňaženka s hotovosťou vyššou ako 100 eur, osobné doklady, mobilný telefón, dioptrické okuliare ale aj svätý obrázok, či soška anjela,“ pokračoval so slovami, že poškodená utrpela zranenia s predbežnou dobou liečenia 7 až 10 dní a škodu na majetku za viac ako 200 eur.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva. „Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodal hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM