JAB Rôzne

Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú v novoveských kaviarniach!

Počas jesenných dní horúci nápoj každému padne vhod. Množstvo ľudí obľubuje si so svojimi známymi posedieť pri kávičke. Novovešťania si však môžu v meste vychutnávať rôzne horúce nápoje. Pozrite, ktoré z nich zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú v novoveských kaviarniach!
Zdroj: Dnes24.sk

Cascara

Na čajovom lístku v známej čajovni Alchýmka nájdete aj zaujímavý nápoj zvaný Cascara. Je to nápoj pripravený z usušených šupiek kávových zŕn. V Jemene a Etiópii ho poznali niekoľko storočí skôr, ako praženú kávu. V súčasnosti sa stáva čoraz obľúbenejším aj u nás a je vhodnou alternatívou kávy, pretože chutí jemne kávovo, ale obsahuje menšie množstvo kofeínu. Pripomína šípky, rooibos, sušené ovocie, alebo čerešňe. Navyše výluh je prirodzene sladkastý, takže ho nepotrebujete osladiť cukrom.

Zaujímavé variácie punču

Niekoľko zaujímavých verzií punču ponúka novoveská kaviareň u Baristu. Môžete si dať napríklad punč zložený z červeného vína s čiernym čajom, dochutený škoricou, anízom, klinčekmi a plátkom pomaranču. Ten je určený na zahriatie pre dospelých. Jablkovo- medový punč je sladkým teplým nápojom hlavne pre deti či pre šoférov. Nápoj je zjemnený klinčekmi a samozrejme neobsahuje alkohol.

Lavína

V príjemnom prostredí reštaurácie Nostalgia vás môže zahriať počas jesenný dní aj nápoj, ktorý sa volá Lavína. Nápoj obsahuje 0,04 cl becherovky, 1dcl červeného vína, škoricu a plátok citrónu. Môžeme ho prevariť, alebo jemne speniť nad parou a doliať malým množstvom vody.

Yogi Masala

Typickým nápojom do chladných jesenných dní je čaj. Veľmi obľúbený a veľmi aromatický čaj podávajú v čajovni. Yogi Masala je čaj pripravený zo zmesi korenia zvaného masala, čierneho čaju, mlieka a trstinového cukru. Tradičná zmes sa skladá zo zázvoru, škorice, klinčeka, bieleho korenia a kardamónu. Čaj zahreje no zároveň má aj povzbudzujúce účinky.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM