Správy

Horskí záchranári našli na Kláštorisku pozostatky: Zrejme ide o hľadaného seniora

Po dôchodcovi pátrali horskí záchranári, rodinní príslušníci, dobrovoľníci, policajti, hasiči, vojaci a dokonca aj letka ministerstva vnútra. Zdá sa, že prípad má smutný koniec.

Ilustračný obrázok k článku Horskí záchranári našli na Kláštorisku pozostatky: Zrejme ide o hľadaného seniora
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Horskí záchranári zo Slovenského raja našli v sobotu v oblasti medzi Prielomom Hornádu a Kláštoriskom mužské telesné pozostatky. Ako Horská záchranná služba (HZS) informovala na svojej internetovej stránke, pravdepodobne ide o pozostatky 73-ročného Františka T., ktorý bol od 30. augusta 2020 nezvestný.

Horskí záchranári sa v sobotu do exponovaného terénu vybrali práve s cieľom dohľadávania sedem mesiacov nezvestného seniora. Po náleze mužského tela bez známok života mali miesto nálezu zdokumentovať a pozostatky odovzdať príslušníkom Policajného zboru. „Ďalším vyšetrovaním príčiny smrti, ako aj potvrdením totožnosti nájdených pozostatkov sa bude zaoberať polícia,“ doplnila HZS.

Ako priblížila, do pátracej akcie po 73-ročnom mužovi, ktorý sa nevrátil domov z bohoslužby na Kláštorisku, niekoľko týždňov po jeho zmiznutí pátrali nielen horskí záchranári, mužovi rodinní príslušníci a dobrovoľníci, ale aj policajti, hasiči, vojaci a dokonca aj letka ministerstva vnútra. „Prehľadávali sa zostupové trasy z Kláštoriska, rokliny ústiace zo zostupovej trasy ku Prielomu Hornádu, doliny, skalné brehy aj lesné porasty a okolité jaskyne. Všetko bolo, žiaľ, bezúspešné,“ pripomenuli horskí záchranári s tým, že po sobotnom náleze pátranie po nezvestnom ukončili.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Aktuality z východného Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM