Jozef Kožár Hokej

Hokejové boje o body na rôznych frontoch

Extraligoví juniori a dorastenci bojovali s mužstvami Nitry a Slovana Bratislava- juniori doma a dorast vonku. Kolektívy získali po troch bodoch s mužstvami Nitry, so Slovanom prehrali.

Ilustračný obrázok k článku Hokejové boje o body na rôznych frontoch
Foto: Monika Földešiová

Športové hokejové triedy bojovali s rovesníkmi Michaloviec, všetky zápasy Spišiaci vyhrali. Ženy porazili silný celok Martina.

Výsledky:

Extraliga juniorov:

HK Spišská Nová Ves – HC Nitra 2.1 (1:0,0:1,1:0)­,Drozd, Klinga

HK Spišská Nová Ves – HC Slovan Bratislava 1.4 (0:4,1:0,0:0), Hoffman

Branislav Kohutiar – tréner SNV: „Aj keď sme dnes s Nitrou získali tri body, treba povedať, že súper bol dnes o trochu lepší ako my. My sme sa dosť trápili, nedarilo sa nám v rozohrávke, viazla nám kombinácia. Napriek tomu sme zvíťazili, čo sme veľmi radi. Nepodali sme dnes optimálny výkon, ale tri body ostali aj tak na Spiši. V zápase so Slovanom možno povedať, že vyhral šťastnejší. Dostali sme v prvej tretine v rozpätí desiatich minúť štyri góly a aj keď sme boli potom počas celého zápasu aktívni, podarilo sa nám streliť iba jeden gól a to bolo málo na to, aby sme zvrátili výsledok.“

Extraliga dorastu: HC Nitra – HK Spišská Nová Ves 5:6 (0:1,1:3,4:2), Giľak 2, Horváth 2, Lesňak, Garay

HC Slovan Bratislava – HK Spišská Nová Ves 2:1 (0:0,1:0,1:1)­, Zwick

Martin Šiška, Mgr – tréner SNV:

„ V piatok sme hrali so Slovanom Bratislava, bol to veľmi silný súper – líder tabuľky. Do zápasu sme nastúpili s miernym rešpektom. Chlapci hneď v úvodnom buli zistili, že s domácimi dá hrať vyrovnaný hokej. Dlho sme domácim odolávali, prestrieľali nás, hrali dosť fyzicky , viedli dva nula. V poslednej tretine sme už nemali čo stratiť, vynútili sme si určitý tlak, znížili sme na rozdiel gólu a v závere sme mali tri vyložené šance , ale nedokázali sme ich premeniť.
V sobotu sme sa stretli s Nitrou, ktorá je náš tabuľkovo vyrovnaný súper. Chlapci do zápasu vstúpili veľmi zodpovedne, môžem povedať, že všetko, čo sme vystrelili na bránu nám tam padlo. Dostali sme sa postupne do vedenia, ale súper dokázal v závere mierne zdramatizovať zápas, no nakoniec sa nám ho podarilo úspešne zvládnuť do víťazného konca.“

Športové hokejové triedy:

1.liga starších žiakov: U 15: HK Michalovce – HK Spišská Nová Ves 0:4 (0:2,0:0,0:2) ,Pícha 2, Kristian, Marek

Ladislav Karaffa – tréner SNV:

„ Po veľmi dobrom výkone, kde v určitých fázach zápasu sme hrali aj proti šiestim hráčom súpera ,sme zvíťazili v Michalovciach zaslúžene. Chlapcom chceme poďakovať za predvedenú hru. „

U 14: HK Spišská Nová Ves – HK Michalovce 13:0 (1:0,7:0,5:0), Vospálek 3, Ďorko 3,Chovanec 2,Sloboda 2, Kopnický, Jenčák, Bašista Ján Bednár – tréner SNV:

„Od úvodu zápasu sme sa zahryzli do súpera ofenzívnou hrou, keď sme si vytvárali množstvo šancí, ktoré sme v prvej tretine nedokázali zúročiť. Chýbal nám pokoj. Veľkou prekážkou nám bol hosťujúci brankár. Po veľkom tlaku v druhej tretine sme sa presadili aj gólovo a vyhnali s brány dovtedy pozorného brankára hostí. V nasadenom trende sme pokračovali aj v tretej tretine. V obrannej činnosti sme v tomto zápase veľa starosti nemali, aj keď sme spravili nejaké individuálne chyby, ale tie hostia nevyužili.“ 1.liga mladších žiakov:

U 13: HK Michalovce – HK Spišská Nová Ves 4:9 (1:1,1:3,2:5), Jendral 3, Maskaľová 2, Fridmanský 2, Jevoš, Petruf Klaudius Zekúcia – tréner SNV:

„ Začiatok bol z našej strany slabý a po dohovore sa chlapci v druhej tretine zmobilizovali a zápas doviedli do víťazného konca.“ U 12: HK Spišská Nová Ves – HK Michalovce 18:1 (8:0,6:0,4:1), Novák 5, Slivka 3, Klempár 3, Ludányi 2, Richnavský 2, Gonda 2, Knižka František Gonda, Mgr – asistent trénera SNV:

„Zápas sme mali od začiatku pod kontrolou. Boli sme lepšie družstvo aj napriek tomu, že sme boli doplnení o ôsmich piatakov. Chlapci splnili veci do poslednej bodky veľmi dobre kombinovali a na počudovanie boli aj veľmi efektívny v zakončení. Chlapcom môžem poďakovať za predvedený výkon a poblahoželať im k víťazstvu.“ 1.liga žien: Spišská Nová Ves – Martin 7:3 (3:1,2:2,2:0), Csiszer 3, Jurčová 2, Plencnerová 2

Pavol Findura – tréner SNV:

„Zápas sme nezačali dobre, pretože sme hneď v prvej minúte inkasovali gól. Možno to bolo nesústredenie, alebo podcenenie na začiatku zápasu. Potom sme ovládli hru a boli sme jasne lepším družstvom. Škoda, že veľa šancí zostalo nepremenených, viazla nám kombinácia, družstvo sa zohráva. Do kolektívu pribudla Petra Pravlíková, ktorá sa vrátila z Bieloruska. Nastúpili sme oslabené o brankárku Kiapešovú, ktorá je na hosťovaní v Dolnom Kubíne, kde chytá za chlapcov a Kežmarská išla pomoc Popradu pre Pohár európskych majstrov. Bude to trvať iba týždeň, to vydržíme a od budúceho týždňa by sme mali nastupovať v kompletnej zostave,očakávam, že aj výkon sa bude zlepšovať. Na konci zápasu sme využili šance a zápas sme zaslúžene vyhrali nad silným družstvom Martina. Naša posila z Rumunska Csiszer dala tri góly, bol to jej prvý hetrik.“

Budúci hokej?

Seniori A mužstva budú hrať 16. októbra doma s Trebišovom a 19. októbra cestujú do Senice. Extraligoví juniori cestujú do Trenčína a Skalice, dorastenci budú hrať doma s Liptovským Mikulášom a Popradom. Žiaci ŠHT sa stretnú s Košicami, družstvá U 15 a U 13 budú hrať doma a družstvá U 14 a U 12 cestujú do Košíc.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM