JAB Rôzne

HLASOVANIE: Spišská Nová Ves zvažuje inštaláciu psích toaliet: Aký je váš názor?

Psie toalety ekologicky riešia likvidáciu a neutralizáciu psích exkrementov na verejných priestranstvách. Uvítali by ste ich aj v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku HLASOVANIE: Spišská Nová Ves zvažuje inštaláciu psích toaliet: Aký je váš názor?
2
Galéria
Zdroj: Mesto SNV

Malí, veľkí, krátkosrstí, dlhosrstí, strážni či ako spoločníci. Štvornohí miláčikovia sú súčasťou viacerých domácností Novovešťanov. V našom meste je ich niekoľko stoviek.

Mesto Spišská Nová Ves aktuálne zvažuje inštaláciu psích toaliet, ktoré by mohli prispieť k ekologickejšiemu a efektívnejšiemu riešeniu likvidácie a neutralizácie psích exkrementov na verejných priestranstvách a v obytných zónach.

Pilotne na Západe

Ako povedal pre Spišskú 24 Tomáš Hamráček, vedúci oddelenia komunálneho servisu Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi, pilotne je pripravený návrh pre sídlisko Západ a celá realizácia závisí od reakcií občanov. „Nechceme niečo zrealizovať s tým, že to obyvatelia mesta, ktorí sú majiteľmi psov nebudú využívať," povedal.

Ako doplnil, cena psích toaliet závisí od počtu kusov aj od toho, či sa bude o údržbu týchto staníc starať mesto.

Aký je váš názor?

A ako funguje psia toaleta? Pes je priťahovaný k stanici s podporou svojho majiteľa. Pes vykoná potrebu a majiteľ jednoducho likviduje tuhý exkrement. Moč je filtrovaný patentovanou technológiou a výsledkom je nezávadná tekutina.

Váš názor na umiestnenie psích toaliet v našom meste môžete vyjadriť aj v hlasovaní pod textom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Uvítali by ste v Spišskej Novej Vsi psie toalety?

Nie
OBRAZOM: Spišská zvažuje inštaláciu psích toaliet na sídlisku Západ
2
Galéria
Zdroj: Mesto SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM