JAB Rôzne

Hip hop učaroval aj spišskonovoveským mamám: ROZHOVOR s ich trénerkou

To, že vek je len číslo a tanec nielen zbližuje, zlepšuje náladu či formu, ukazujú v Spišskej aj zrelšie ženy. Niektorým z nich učaroval hip hop.

Ilustračný obrázok k článku Hip hop učaroval aj spišskonovoveským mamám: ROZHOVOR s ich trénerkou
6
Galéria
Zdroj: Robin Polák

Meno Aneta Petríková je známe v Spišskej Novej Vsi hlavne tým, ktorí sa pohybujú v tanečnej oblasti. Je členkou tanečnej skupiny Denzz Industry a momentálne vedie aj skupinu rodičov. Keďže momentálne sú jej členkami len ženy – matky, skupina má príznačný názov Mamas. Práve niečo o nich nám v rozhovore Anet , ako ju všetci volajú, prezradila.

Kto prišiel s nápadom založiť skupinu pre mamy?

S nápadom prišla už pred pár rokmi zakladateľka Denzz Industry Vanda Wallachová, ktorá skupinu rodičov aj trénovala. Po jej odchode sme rodičovskú skupinu zrušili, no neskôr – keď som sa sama stala mamkou – som sa vedenia ujala ja.

Ako dlho teraz fungujete?

Mamas fungujú pod mojím vedením od októbra 2018.

Aké vekové zloženie je v skupine?

V skupine Mamas tancujú členky od 21 rokov. Vek najstaršej členky sa neprezrádza.

Sú aj nejaké podmienky či obmedzenia, keď sa chce niekto pridať?

V DI Mamas tancujú žienky, ktoré majú chuť a čas po práci si psychicky odpočinúť a fyzicky trošku zabrať, no nemajú možnosť pravidelne sa zúčastňovať všetkých akcií s bežnými členmi. Členovia nemusia byť mamkami, dokonca to môžu byť aj chlapi (ktorých rada na tréningu privítam).

Čo všetko sa na hodinách môžu naučiť?

V prvom rade sa učíme uvoľniť, vnímať hudbu a jej špecifiká. Snažíme sa zlepšiť fyzickú kondíciu a koordinačné schopnosti. Ďalej sa učíme základné stepy, z ktorých neskôr robíme väzby, kroky pretvárame a rôzne kombinujeme. Až potom vznikne samotná variácia.

Ako im to ide?

Prvé tréningy nám idú samozrejme ťažšie, všetci sa spoznávame a hlavne si zvykáme na nový pohyb. No mamičky sú super! Každým tréningom sa zlepšujú, rýchlejšie vstrebávajú informácie, lepšie vnímajú rytmiku a napodobňujú stepy.

Ako to ide vám ako trénerke a čo je vašou prioritou pri tejto skupine?

Ako to ide mne – to neviem sama posúdiť, môžem hodnotiť len podľa toho, aké pokroky urobili Mamas za posledných pár mesiacov. Mám pocit, že sme si krásne sadli a že sa veľmi pekne tanečne posunuli. Teším sa, čo prinesie ďalší tanečný rok. Prioritou pre mňa je (a to nie len pri tejto skupine), aby sme sa na tréningu zabávali a popri tom makali. Snáď mi to vychádza a nebavím sa sama.

Mamas sa predviedli aj na vašom každoročnom záverečnom vystúpení. Ako dlho ste naň trénovali?

Trénovali sme od októbra 2018 dvakrát týždenne (1 tanečný a 1 kondičný tréning), pričom som maminám nenápadne podsúvala myšlienku, že sa prvýkrát so svojou rodičovskou skupinkou predstavia aj na záverečnom vystúpení. Väčšina však nesúhlasila, pravdepodobne si nevedeli v tom čase predstaviť, že by mali vytvoriť nejaký produkt vhodný zverejnenia. Po čase som vnímala, ako sa zlepšujú, začala som vytvárať samotné variačky a tanečné tréningy sme mali dva razy týždenne. Samotná intenzívna príprava na vystúpenie trvala asi 2 mesiace.

Čo vraveli na výkony mamičiek iní členovia Denzz Industry a ako spokojná bola trénerka?

Všetci maminky chválili, veď to tam aj poriadne rozbalili. Bavilo ma sledovať ich pokroky celý rok, vystúpením to naše celoročné snaženie vyvrcholilo. Neboli síce v plnom počte, no vynahradili to veľkou energiou. Som na nich veľmi hrdá!

Ako to bude vyzerať so skupinou tento rok, čo máte v pláne?

Tento rok prijímame samozrejme ďalších rodičov, budem veľmi rada, ak sa o pár členov naša skromná skupinka rozrastie. A aké mám plány, to si nechám zatiaľ pre seba. No už od začiatku roka začnem Mamas (a snáď aj Papas ) na tieto moje plány pripravovať. Verím, že nám všetko vyjde, ako má. Držte nám palce.

Niekoľko fotiek z ich vystúpenia si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Takto to na pódiu rozbalili DI - MAMAS
6
Galéria
Zdroj: Robin Polák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM