Samospráva

Hazardné hry v Spišskej? V tieto dni odkleplo mestské zastupiteľstvo ich zákaz

V utorok popoludní zasadala mestské zastupiteľstvo v Spišskej Novej Vsi. Jedným z bodov bolo aj VZN týkajúce sa hazardných hier v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Hazardné hry v Spišskej? V tieto dni odkleplo mestské zastupiteľstvo ich zákaz
Zdroj: TASR

Poslanci mestského zastupiteľstva zasadali v Spišskej Novej Vsi v utorok popoludní. Na 9. zasadnutí mali na pláne okrem iného aj bod týkajúci sa zákazu prevádzkovania hazardných hier na území mesta Spišská Nová Ves v určených dňoch v kalendárnom roku 2020.

Podľa predkladanej dôvodovej správy dňa 29. januára 2019 bol Národnou radou Slovenskej republiky prijatý nový zákon č. 30/2019 Z. z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť dňa 1. marca 2019, pričom nahradil dovtedy platný zákon č. 171/2005 Z.z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

S ohľadom na všeobecný zámer zákona, ktorým je celospoločenská potreba znižovania príležitostí obyvateľov k hazardným hrám, sa oproti doterajšej právnej úprave významne posilnili aj kompetencie obcí a miest. Na základe ustanovenia § 79 ods. 7 zákona o hazardných hrách bola obciam a mestám daná možnosť ustanoviť všeobecne záväzným nariadením zákaz prevádzkovania hazardných hier v rozsahu najviac 12 dní v kalendárnom roku.

V prípade, že mesto má záujem prijať takéto všeobecne záväzné nariadenie, musí tak rozhodnúť do 31. októbra, pričom toto všeobecne záväzné nariadenie bude platiť v priebehu nasledujúceho kalendárneho roka.

14 prítomných poslancov odkleplo tento návrh jednohlasne a mesto Spišská Nová Ves vydalo všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2019 o zákaze prevádzkovania hazardných hier na území mesta Spišská Nová Ves v určených dňoch v kalendárnom roku 2020.

Zákaz prevádzkovať hazardné hry v roku 2020 bude v nasledujúcich dňoch: 6. januára, 11. apríla, 12. apríla, 13. apríla, 1. mája, 8. mája, 5. júla, 1. septembra, 15. septembra, 1. novembra, 2. novembra a 26. decembra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM