JAB Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Takto to vyzeralo na Šarkanej šou neďaleko Spišskej

Slnečné počasie, jemný vietor a dobrá nálada. Príjemné popoludnie strávilo niekoľko desiatok rodín na Košiarnom briežku.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Takto to vyzeralo na Šarkanej šou neďaleko Spišskej
20
Galéria

Neodmysliteľnou súčasťou jesene je aj púšťanie šarkanov. Počas uplynulej soboty si prišli na svoje celé rodiny. Na skok od Spišskej sa totiž konalo pravidelné podujatie, ktoré organizuje Centrum voľného času Adam. Slnečné jesenné popoludnie prilákalo na Košiarny briežok desiatky súťažiacich, ktorí predviedli aj svoje vlastné výtvory.

Súťažilo sa v niekoľkých kategóriách. Nechýbali najmenší, no súťažiť mohli aj dospelí. Porota hodnotila v jednotlivých kategóriách výtvarné prevedie vlastnoručne zhotoveného šarkana a techniku letu pri kúpenom šarkanovi.

Ako dospelák súťaží už niekoľko rokov so svojím šarkanom aj pán Rudolf zo Spišskej Novej Vsi. „Kúpil som si ho pred piatimi rokmi, keď toto podujatie bolo ešte na letisku, preto som si kúpil symbolicky šarkana – lietadlo,“ prezradil pre náš portál s tým, že odvtedy ho však každý rok vylepšuje, dotvára. Na tieto akcie chodí najmä kvôli deťom, aby mali z toho radosť, keďže jeho šarkan má dvesto metrov dlhú šnúru a teda lieta poriadne vysoko.

Okrem púšťania šarkanov si mohli deti vychutnať aj rôzne sprievodné súťaže, jazdu na koníkoch či vyšantiť sa na skákacej atrakcii. Spomedzi päťdesiatky súťažiacich nakoniec vyhrali všetci. Okrem pekného zážitku si každý odniesol nejakú odmenu za svoju snahu.

Ako to vyzeralo počas Šarkanej šou na Košiarnom briežku si môžete pozrieť na fotkách.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Objektívom: Oblohu pri Spišskej Novej Vsi obzvláštnili desiatky šarkanov
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM