JAB Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Takto prežívali prváčikovia svoj deň D na jednej z novoveských škôl

Prázdniny ubehli ako voda a dnes sa žiaci opäť vrátili po dlhšej prestávke do svojich lavíc. Niektorí však školu zažili prvý raz. Boli sme sa na nich pozrieť.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Takto prežívali prváčikovia svoj deň D na jednej z novoveských škôl
17
Galéria

Školský rok odštartoval v pondelok ráno aj na školách v Spišskej Novej Vsi. Niektorí si mohli po dvoch mesiacoch voľna ešte ráno trošku pospať, keďže slávnostné otvorenie školského roka 2017/2018 začínalo na niektorých školách o deviatej hodine. Mnohí sa do školy už tešili, iní už menej. Najviac radosti a možno aj obáv z niečoho nového prežívali v dnešný deň zrejme prváci.

Prváci sa tešili

My sme sa boli pozrieť na Základnej škole Hutníckej na sídlisku Západ, kde medzi približne 450 žiakmi si sadlo po prvýkrát do lavíc 39 prváčikov. Učinili tak s úsmevom na perách a so zvedavosťou či troškou strachu v očiach.

Ako nám prezradili kamarátky zo škôlky Lydka a Timka, do školy sa obidve tešili. „Tešíme sa na kamarátov a na to, že sa naučíme písať a čítať, aby sme si mohli čítať rozprávkové knihy už samé,“ zhodli sa dievčatá.

Prváčikovi Filipovi sa síce ráno veľmi vstávať nechcelo, ale zato sa do školy tešil. „Teším sa na nových kamošov a na to, že budeme cvičiť,“ prezradil nám. Aj Tánička si dnes sadla do školskej lavice po prvýkrát a na otázku, na čo sa v škole teší, odpovedala jednoznačne. „Najviac sa teším na pani učiteľku.“

Aj tréma

Zaujímalo nás však aj, ako sa v prvý deň cítia pani učiteľky prváčikov. "Priznám sa, že prvý deň v škole je aj pre mňa stresujúci, lebo sú to deti, ktoré sú na nás zvedavé a musíme im aj rodičom povedať veľa informácií. Aj po rokoch mám v tento deň dosť veľkú trému, ale zároveň sa na nich veľmi teším,“ povedala pre náš portál pani učiteľka.

Aj keď prváčikovia vstupovali do tried s úsmevom, podľa slov učiteľky niekedy prídu hlavne zo začiatku aj slzičky, ale tie rýchlo prejdú. „Deti sú v dnešnej dobe už viac zvedavé aj smelšie ako kedysi, no zároveň sú aj menej samostatné, čo sa týka samoobslužných prác a chýba im disciplína,“ zhodli sa učiteľky prváčikov.

Ako to vyzeralo na zahájení školského roka na ZŠ Hutníckej? To si už môžete pozrieť v našej galérií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Obrazom zo ŽŠ v Spišskej: Do školských lavíc dnes zasadli aj prváčikovia
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM