JAB Rôzne

FOTO: Zoznámte sa s prvou Novovešťankou roku 2018. Stala sa ňou malá Laura

Na prvú Novovešťanku nového roka 2018 sme si museli počkať o niečo dlhšie. Prvorodené dieťa rodičov zo Spišskej Novej Vsi prišlo na svet 2. januára.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zoznámte sa s prvou Novovešťankou roku 2018. Stala sa ňou malá Laura
5
Galéria

Prvý deň roku 2018 bol na gynekologicko- pôrodníckom oddelení v Spišskej Novej Vsi pokojný a ako sme vás už informovali prvým bábätkom narodeným v novoveskej nemocnici bol Samko, ktorý prišiel na svet tesne poobede. Vo večerných hodinách Nového roka sa narodil aj druhý chlapček – Jakub.

Prvá Novovešťanka

Na prvú Novovešťanku sme čakali až do 2. januára. Stala sa ňou malá Laura, ktorá sa narodila podľa slov primára gynekologicko- pôrodníckeho oddelenia Štefana Novysedláka o 8: 43 hod. „Novorodenec váži 2900 gramov a meria 46 centimetrov. Pôrod prebehol bez komplikácii, mamička aj dieťa sú v poriadku,“ dodal primár.

Veľké dojatie neskrývala ani mamička prvej Novovešťanky tohto roka. „Veľmi sme sa na ňu tešili, je to naše prvé bábätko a hoci sa narodila o čosi skôr, ako mala som šťastná, že je v poriadku,“ povedala pre náš portál.

Na chodbách pôrodnice sme zastihli aj novopečného otecka, ktorý sa na svoju prvú dcéru nevedel vynadívať. Spýtali sme sa na jeho pocity. „Je to niečo krásne, niečo neopísateľné, som veľmi šťastný, že sú obe v poriadku. Už aby som ich mal doma,“ vyjadril sa.

Rok 2017

A aký bol rok 2017 v nemocnici v Spišskej, čo sa týka počtu pôrodov? „Uplynulý rok bol lepší ako predošlý. Celkovo sme na našom oddelení zaznamenali 1285 pôrodov, čo je takmer o osemdesiat viac ako v roku 2016,“ ozrejmil primár oddelenia s tým, že z celkového počtu novorodencov bolo 662 chlapcov a 638 dievčat.

Prvú Novovešťanku roku 2018 si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Toto utešené dievčatko sa stalo prvou Novovešťankou roku 2018
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM