JAB Rôzne

FOTO zo ZOO: Deti si pohladkali chameleóna a pozerali, ako sa kŕmi krokodíl

Určite veľa zážitkov si odnesú deti, ktoré sa zúčastnili letného krúžku v spišskonovoveskej zoologickej záhrade. Veď nie vždy majú možnosť pohladkať chameleóna či vidieť kŕmenie krokodíla, alebo opíc. A to nie je ešte všetko.

Ilustračný obrázok k článku FOTO zo ZOO: Deti si pohladkali chameleóna a pozerali, ako sa kŕmi krokodíl
Zdroj: Dnes24.sk

Spestriť deťom prázdniny umožnilo aj vedenie spišskonovoveskej zoo. Ako nám povedala riaditeľka Jana Dzuriková, letné zoo krúžky sa konajú od roku 2013 a na každom z nich sa deti naučia či vidia niečo iné.

Rôzne aktivity

Dnešnou témou bolo dokonalé maskovanie.„Bavili sme sa o tom, načo je dobré zvieratám v prírode maskovanie. Deti vyrábali masky svojich obľúbených zvieratiek. Mohli si pohladkať chameleóna či agamu a taktiež je pre nich pripravené kŕmenie zvieratiek v Aquaterre. Krúžok trvá od deviatej do dvanástej hodiny,“ priblížila riaditeľka zoo.

Čítajte tiež: Škôlkári sa vydali po vzore maturantov: V Spišskej môžete vidieť roztomilé tablá

Nadšenie z krúžku neskrývali ani jeho účastníci. Ninka prišla na krúžok prvý krát až z Popradu a bola ním doslova nadšená. Opakovane sa krúžku zúčastnil aj Tomáško zo Spišskej Novej Vsi, ktorého najobľúbenejšie zvieratko je lev, preto vytváral aj jeho masku. Ako nám prezradil, na krúžku sa mu veľmi páči a určite tu nebol naposledy.

Ďalšie zoo krúžky

Pravidelnou účastníčkou je aj najstaršia Adriana, ktorá zatiaľ nevynechala ani jeden krúžok. „Mám rada zvieratká a zaujímajú ma všetky informácie o nich, preto som tu stále,“ prezradila svoju motiváciu. Toto leto sú podľa slov riaditeľky zoo pripravené ešte štyri krúžky. Každý z nich je zameraný na niečo iné. Keďže obsadené ešte úplne nie sú, môžete svoje ratolesti prihlásiť na niektorý z nich.

  • 15.7.2016 – Letný ZOO krúžok (Spoznávame zvuky)
  • 22.7.2016 – Letný ZOO krúžok (Priateľstvá zvierat)
  • 12.8.2016 – Letný ZOO krúžok (Najjedovatejšie živočíchy)
  • 19.8.2016 – Letný ZOO krúžok (Rekordy zvierat)

Ako si to užívali deti na letnom zoo krúžku si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Galéria: Toto všetko mohli deti vidieť a zažiť na krúžku v ZOO
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM