JAB Rôzne

FOTO: Študenti v Spišskej zavítali do nemocnice a... krásny skutok nedal na seba dlho čakať!

Študenti Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi si to namierili do novoveskej nemocnice a učinili tam veľmi pekný skutok. Pozrite si to na záberoch.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Študenti v Spišskej zavítali do nemocnice a... krásny skutok nedal na seba dlho čakať!
15
Galéria

Študenti Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi pomohli tým, čo to potrebujú. A to darovaním vlastnej krvi. Do novoveskej nemocnice zavítalo 34 chlapcov a dievčat, ktorí v rámci študentskej kvapky krvi darovali túto vzácnu tekutinu.

Dlhoročná tradícia

Ako povedal pre náš portál učiteľ telesnej výchovy Ján Brincko, na Hotelovej akadémii v Spišskej je to už dlhoročná tradícia a študenti chodia krv darovať minimálne dvakrát do roka. „Dokonca ako jedna z mála škôl máme na škole Klub darcov krvi, ktorý funguje už 15 rokov,“ ozrejmil s tým, že žiaci okrem dobrého skutku sú motivovaní aj samotnou školou.

„U nás je výhoda, že máme na škole päťročný odbor a tak sú tu niektorí už aj piatykrát. Vždy na konci školského roka darcov krvi aj odmeňujeme. Za dva odbery získa študent bronzovú plaketu Hotelovej akadémie, za štyri striebornú a za päť a viac zlatú,“ vysvetlil. Zaujímal nás aj dôvod študentov, prečo sa rozhodli darovať krv. „Som tu preto, lebo mi to príde ako pekná vec, že môžem pomôcť niekomu, kto to potrebuje,“ povedal už ostrieľaný darca Lukáš, ktorý sa krv chystal darovať už po štvrtýkrát.

Aj napriek tomu, ako priznal, že mu po odbere býva zle, tento fakt ho neodradil a chodí aspoň dvakrát do roka. Dodal, že v tejto tradícii bude pokračovať aj po skončení školy. Piatačka Natália prišla darovať krv druhýkrát. „Prvýkrát som sa veľmi bála, že to bude bolieť, ale keď som zistila, že to nebolí prišla som znova,“ prezradila.

Aj prvodarcovia

Okrem ostrieľaných darcov prišla aj dvadsiatka prvodarcov. „Prišla som sem, lebo je to pre dobrú vec a niekomu môžem pomôcť, no zároveň sa aj bojím. No stále dúfam, že ten strach mi vynahradí môj dobrý pocit,“ povedala pred odberom prvodarkyňa Simona.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTO: Žiaci hotelovky si zaslúžia palec hore. Krásny skutok v novoveskom špitáli
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM