JAB Rôzne

FOTO: Malá Emka sa stala prvou Novovešťankou roku 2017

Silvestrovská noc bola na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v Spišskej pokojná. Prvá Novovešťanka roku 2017 prišla na svet 1. januára doobeda.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Malá Emka sa stala prvou Novovešťankou roku 2017
5
Galéria

Prvý deň roku 2017 hrali prim na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v Spišskej Novej Vsi dievčatká. Prvá Novovešťanka Emka sa narodila presne o 9.50 hod. „Emka váži 3450 gramov a meria 51 centimetrov. Pôrod prebehol bez komplikácii a mamička aj bábätko sú v poriadku,“ povedal primár gynekologicko- pôrodníckeho oddelenia Štefan Novysedlák.

Emka je druhým bábätkom v rodine a ako nám prezradila šťastná mamička, doma na sestričku čaká väčší braček Erik. „Všetko sme dobre zvládli, tak som šťastná. Malá je zdravá a zatiaľ veľmi dobrá. Teší sa z nej celá rodina,“ prezradila pre náš portál mamička.

Malá Emka však nebola prvým bábätkom, ktoré sa v roku 2017 narodilo v spišskonovoveskej nemocnici. Plač vôbec prvého bábätka v tomto roku sa podľa slov primára oddelenia ozval krátko pred siedmou hodinou ráno, keď sa narodila Melánia. O tri hodiny neskôr sa narodila Emka a trojicu dievčat narodených 1. januára. 2017 uzatvorila Nikolka, ktorá sa na svet vypýtala päťdesiat minút po dvanástej.

A ako to bolo s celkovým číslom novorodeniatok za rok 2016? „Minulý rok bol taký štandardný. Celkovo sa na našom oddelení narodilo 1206 novoroden­cov,“ uzavrel primár oddelenia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zoznámte sa s ňou aj vy: Emka je prvou Novovešťankou roku 2017
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM