Jozef Kožár Rôzne

FOTO: Dodávka zrazila jeleňa. Došlo na streľbu!

V obci Klčov v stredu približne o jednej hodine v noci došlo k zrážke dodávky s mladíkom jeleňom. Na miesto boli privolaní aj hasiči, keďže z dodávky vytekala kvapalina. Jeleň musel byť nakoniec odstrelený, keďže mal polámané obidve predné končati

Dnes krátko po polnoci došlo na ceste pri obci Klčov k zrážke jeleňa s dodávkou z Rumunska. Pri nehode došlo k zraneniu jeleňa, vo vozidle sa nikto nezranil. Z motora vozidla ale vytekala kvapalina, preto na miesto boli privolaný aj hasiči. Po zrážke skočil jeleň zranený v priekope.

Jeleň sa odplazil do húštiny[/size][/co­lor]

Na mieste dopravnej nehody bolo potrebné zabezpečiť stráženie zrazeného zvieraťa, nakoľko jeleň sa snažil dostať na cestu, čím by mohlo dôjsť k ďalšej kolízií. Stráženie zveri bolo potrené aj preto, nakoľko bolo potrebné vyriešiť situáciu keď príslušné poľovné združenie má pozastavenú svoju činnosť, ale jeho povinnosti neprevzalo žiadne iné združenie a z miesta nehody je potrebné, aby bolo zranené zviera prevzaté a odvezené zodpovednou osobou.

Zranené zviera nemal kto odstreliť[/si­ze][/color]

Pre spory dvoch poľovníckych združení nemal kto jeleňa odstreliť.My by sme to veľmi radi spravili, ale dopustili by sme sa trestného činu pytliactva. Sudkyňa vydala zákaz užívania poľovného revíru, ale nepovedala B, kto bude riešiť škody, kto bude odstraňovať divinu po zrážkach. Tento stav je v súčasnosti nedomyslený, nedokončený“,ho­vorí Marián Dzurilla- člen poľovníckeho združenia Klčov.

O 13.00h prišlo vykúpenie[/si­ze][/color]

Poľovnícke združenie Klčov sa obrátilo na veterinu, obvodný lesný úrad, ale aj na ministerstvo pôdohospodárstva. Kompetentní si pre súdne spory jedenásť hodín nevedeli dať rady, čo s jeleňom urobiť. Ranené zviera strážili policajné hliadky. Utrpenie jeleňa sa skončilo odstrelom hodinu popoludní..

Spišská 24/KRPZ Prešov

jele? kl?ov
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM