JAB Rôzne

FOTO a VIDEO: Plaváreň v Spišskej obsadili potápači. Čo sa na mieste dialo?

Už deviaty ročník dňa otvorených dverí usporiadal zväz potápačov Slovenska. Nedeľné dopoludnie tak mohli Novovešťania tráviť netradične. Každý kto prišiel si mohol vyskúšať potápanie s prístrojom za účasti inštruktora. Pozrite sa, ako to vyzeralo aj pod hladinou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Plaváreň v Spišskej obsadili potápači. Čo sa na mieste dialo?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradil inštruktor potápania Oliver Krajňák už po deviatykrát usporiadali potápačské kluby zo Spišskej Novej Vsi, Popradu či Levoče deň otvorených dverí. „Naším cieľom je priblížiť komukoľvek, kto má záujem úžasnú voľnosť pod vodou,“ povedal. Podľa jeho slov je to taká skúška či vôbec človek zvládne pobyt pod hladinou a či ho to chytí za srdce.

Najmladší potápač mal 8 rokov

Potopiť sa mohol ktokoľvek nad osem rokov s dobrým zdravotným stavom. „Za hodinu a pol sa nám tu zanorilo viac, ako 40 ľudí,“ uviedol Krajňák s tým, že mali najmladšieho osemročného potápača, ako aj zrelého 59 ročného pána. Pred ponorom musel každý absolvovať rýchlokurz posunkovej reči.

„Musia sa to naučiť skôr, ako sa ponoria. Pod vodou sa nedá veľmi rozprávať ,“ vysvetlil inštruktor. A aký je to pocit ponoriť sa pod vodu? „ Neopísateľná eufória. Pod hladinou z vás odpadnú všetky komplexy z telesnej váhy ak nejaké máte, každý je ľahký, ako pierko,“ opísal pocity dlhoročný potápač a inštruktor.

Úžasné pocity…

Boli sme však zvedaví či tieto pocity zdieľajú aj ostatní. „Bolo to úžasné. Mojím snom je ísť sa potápať ku žralokom, tak som si to chcela skúsiť,“ prezradila jedna z odvážnych budúcich potápačiek. „Nemal som vôbec strach a veľmi sa mi to páčilo,“ povedal najmladší potápač Aďo (8).

Ani Táňa (12) nemala podľa jej slov strach. „Ja som už bola druhýkrát, tak som sa nebála. Vlani to bolo horšie,“ skonštatovala. No nie každý to na prvýkrát zvládol. „Veľmi som sa tešila, že si to vyskúšam, ale dostala som strach a začala ma bolieť hlava,“ priznala sa jedna z účastníčok.

Každý, kto sa v nedeľné dopoludnie na plavárni v Spišskej Novej Vsi ponoril si okrem zážitku odniesol aj certifikát. Ako to celé prebiehalo si môžete pozrieť v našich galériách.

Deň otvorených dverí na plavárni v Spišskej
25
Galéria
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk
Potápanie v Spišskej: Ako to vyzerá pod vodou?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM