JAB Rôzne

FOTO a VIDEO: Najmenší Novovešťania urobili na sídlisku Západ poriadny rachot

Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí si pripomenuli aj deti z MŠ Stolárskej na sídlisku Západ. Viac ako 130 detí bubnovalo na čom sa len dalo.

Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako 21 000 detí na celom Slovensku v utorok v rovnakom čase od 10:00 do 11:00 hod. bubnovalo, aby poukázali na svoje práva. Ako informovala Jana Pekárková z neziskovej organizácie Centrum Slniečko, ktoré je hlavným organizátorom podujatia, do akcie sa zapojili deti z vyše 270 materských, základných a stredných škôl.

Cieľom bubnovačky nie je lámanie rekordov. Podujatím s mottom „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“ chceli organizátori podporiť v spoločnosti tému väčšej ochrany detí pred násilím a poukázať na potrebu prevencie.

„Násilie je téma, ktorá nás sprevádza celým naším životom v rôznych podobách. Ovplyvňuje náš život a aj život našich detí. Deti sa čoraz častejšie stretávajú s ponižovaním, posmievaním, vylučovaním či inými formami násilia, ale často sa problém odhalí, keď je už neskoro," uviedla riaditeľka neziskovej organizácie Centrum Slniečko Mariana Kováčová s tým, že je dôležité o násilí s deťmi hovoriť.

November je mesiacom v oblasti ochrany práv dieťaťa. Práve 19. november, keď sa bubnovačka koná, je vyhlásený za Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí. Svet si 20. novembra pripomína 30. výročie od prijatia od Dohovoru o právach dieťaťa, najširšie prijatej zmluvy o ľudských právach v histórii, ktorú ratifikovalo 195 krajín.

Bubnovačka sa na Slovensku v novembri koná šiesty rok. V mnohých školách sa bubnovalo priamo v ich areáloch. Výnimkou nebola ani Spišská Nová Ves. Tu bubnovala najväčšia materská škola, ktorá sa nachádza na sídlisku Západ. Ako povedala riaditeľka MŠ Stolárskej Zlaťa Horváthová, do tejto akcie sa zapojili prvýkrát. 133 detí z transparentom a rôznymi pomôckami na bubnovanie sa stretli na školskom dvore odkiaľ prešli s poriadnym rachotom aj po sídlisku.

V našich galériách si môžete pozrieť bubnovačku v podaní spišskonovoveských škôlkárov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zachytené objektívom: Bubnovačka v podaní novoveských škôlkarov
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM