JAB Rôzne

FOTO a VIDEO: Motorkári ukončili sezónu spoločnou jazdou, odštartovala zo Spišskej

Niekoľko stoviek motorkárov sa zišlo, aby absolvovalo poslednú spoločnú jazdu sezóny na Spiši. A tá odštartovala práve z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Motorkári ukončili sezónu spoločnou jazdou, odštartovala zo Spišskej
18
Galéria

Vietor vo vlasoch, dobrá partia a voľnosť. To sú časté dôvody, pre ktoré si ľudia zvyknú zvoliť za svoje hobby práve jazdu na motorke. Niekoľko stoviek majiteľov dvojkolesových tátošov sa zišlo uplynulú sobotu na námestí v Spišskej Novej Vsi, aby absolvovalo poslednú spoločnú jazdu sezóny na Spiši.

Ako povedal pre náš portál jeden z organizátorov Martin Soják, spoločnú jazdu zorganizovali tri motorkárske kluby a vzhľadom na pekné počasie sa rátalo s účasťou nad 500 motorkárov z celého východu aj iných častí Slovenska.

Okružná jazda

Už v Spišskej, pred budovou Reduty, odkiaľ štartovali ich bolo takmer tristo. „Zo Spišskej sa presunieme do Popradu na námestie, kde sa k nám pridajú ďalší motorkári. Prejazd námestím nás čaká aj v Kežmarku a potom trasou Jánovce, Spišský Štvrtok pôjdeme ešte na námestie do Levoče,“ opísal trasu organizátor ešte pred samotným štartom podujatia a zároveň dodal, že spoločnú jazdu ukončia opäť v Spišskej. V našom meste na nich čakalo občerstvenie v podobe guľášu či fazuľovice aj spoločné posedenie.

Zdroj: Dnes24.sk

Voľnosť aj dobrodružstvo

Ako nám samotný spoluorganizátor prezradil, že motorky mu učarovali už v 17–tich rokoch, no intenzívne sa im venuje päť rokov. Voľnosť, sila a dobrodružstvo sú podľa jeho slov dôvody, prečo miluje jazdu na motorke práve on. Na poslednú spoločnú jazdu sezóny prišla aj čerstvá motorkárka Katarína.

„Ja jazdím iba rok, ale hneď, ako som to vyskúšala, tak sa mi to zapáčilo. Človek si vyvetrá hlavu a príde na iné myšlienky,“ pochvaľovala si.

Aj Tomáš z Liptovského Mikuláša si prišiel vychutnať spoločnú jazdu po Spiši. Ako nám prezradil, pre neho je dôležitá aj partia, ktorú má okolo seba. Práve kamaráti ho priviedli pred piatimi rokmi k tomuto koníčku.

„Motorka mi dala nových kamarátov, pocit slobody, veľa smiechu a výletov. Zároveň ma naučila byť ostražitejší a užívať si okolitú prírodu a pekné počasie,“ uzavrel motorkár.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

To bol ale pohľad: Zo Spišskej sa na spoločnú jazdu vydalo množstvo motorkárov
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM