JAB Iné športy

Finále Slovenského pohára vo volejbale po piatich rokoch v Spišskej: Naše volejbalistky si odniesli striebornú medailu

V Spišskej Novej Vsi sa v športovej hale hralo finále Slovenského pohára vo volejbale mužov a žien, obohatené o 4 zápasy semifinálovej časti. Spišská mala zastúpenie v ženskej časti, kde domáce volejbalistky dotiahli svoje snaženie až do finále. Muži sa dostali do semifinále.

Ilustračný obrázok k článku Finále Slovenského pohára vo volejbale po piatich rokoch v Spišskej: Naše volejbalistky si odniesli striebornú medailu
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský pohár vo volejbale mužov a žien má dlhú tradíciu a víťaz má právo štartovať v nasledujúcej sezóne v európskych pohároch. Ako nás informoval tajomník volejbalového klubu Igor Murko pre volejbalový klub Spišská Nová Ves bolo poctou už samotne pridelenie organizovania tejto akcie, nehľadiac na to, že domáce volejbalistky mali finálové ambície, čo sa nakoniec podarilo. Naše volejbalistky obsadili druhé miesto.

„Bolo pre nás poctou, že sme dostali možnosť zorganizovať takéto podujatie. Bolo to náročné, ale výsledok bol výborný a spokojnosť divákov i všetkých zainteresovaných je pre nás odmenou,“ povedal Jozef Novák predseda volejbalového klubu s tým že výsledkami sa síce nedostali tam, kam úplne chceli, ale podľa jeho slov Slávia bola tentoraz lepšia. „V každom prípade sme však prepisovali históriu, pretože finálová účasť našich hráčok bola doteraz iba z kategórie snov. Teraz to bola realita,“ doplnil Novák.

Podľa slov primátora mesta Jána Volného máme v našom meste veľa prvoligových a extraligových športov, ale volejbal je teraz „v kurze“. „Darí sa naším ženám, mládežníčkam a aj mužom ŠK Chemes, ktorí sa sem dočasne presťahovali z Humenného. Viem, že činovníci z VK SNV vedia pripraviť všetky podujatia na vysokej úrovni, a tak tomu bolo i teraz. Mám na nich len superlatívy. Aj herne to bolo vynikajúce a myslím si, že diváci sa mali skutočne na čo pozerať po oba volejbalové dni,“ zhodnotil primátor Spišskej Slovenský pohár.

Výsledky Slovenského pohára:

semifinále 31.1.2015

  • ženy 1: Slávia EU Bratislava – UKF Nitra 3:0
  • ženy 2: VK Spišská Nová Ves – VTC Pezinok 3:0
  • muži 1: Spartak VKP Komárno – VK Prievidza 3:2
  • ženy 2: ŠK Chemes Spišská Nová Ves – VK Mirad PU Prešov 2:3

    finále 1.2.2015

  • ženy : Slávia EU Bratislava – VK Spišská Nová Ves 3:1
  • muži: VK Mirad PU Prešov – Spartak VKP Komárno 2:3

Víťazmi Slovenského pohára pre sezónu 2014/2015 sa po boji stali v kategórii žien VK Slávia EU Bratislava a v kategórii mužov Spartak VKP Komárno.

Foto: Lukáš Jaseňák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM