JAB Kultúra

Festivalové leto pokračuje: V susedných Smižanoch sa predstavia rockové kapely z celého Slovenska

Prázdniny sú v plnom prúde a na svoje si opäť prídu nadšenci rockovej muziky. Smižiansky letný festival privíta rockové skupiny z celého Slovenska. Návštevníci festivalu sa môžu tešiť aj na hosťa večera.

Ilustračný obrázok k článku Festivalové leto pokračuje: V susedných Smižanoch sa predstavia rockové kapely z celého Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Piaty ročník Smižianskeho letného festivalu sa bude konať v nedeľu 19. júla a podľa slov Stanislava Beregházyho z obecného kultúrneho centra v Smižanoch tento festival dáva priestor mladým začínajúcim rockovým kapelám, aby sa predstavili so svojou tvorbou, poprípade aj niečo vyhrali.

„Tento rok sa prihlásilo sedem kapiel, ktoré budú súťažiť o prvenstvo. Je to skupina Levande z Ružomberka, Sága z Arnutoviec, Pasia z Helcmanoviec, Roksound z Medzilaboriec, Chalva zo Spišskej Novej Vsi, Blue Apple-Sphere z Popradu a domáca kapela Sighte,“ vymenoval Beregházy.

Festival sa začína o 13.00, kedy si kapely vyžrebujú poradie, v akom vystúpia. „Každá kapela vystúpi so svojimi pesničkami. Má na to 35 až 40 minút. Porota, ktorej súčasťou sú aj členovia známej kapely z Jamníka Sám Sebou či učitelia ZUŠ na záver určia víťaza festivalu,“ ozrejmil kultúrny referent. Okrem súťažných kapiel podľa jeho slov celý festival spestrí aj tanečné centrum BDSkrew zo Spišskej Novej Vsi a hosť večera Lukáš Adamec.

Kompletný program:

  • 13.00 hod – otvorenie Smižianskeho festivalu kapiel vylosovanie poradia súťažiacich
  • 13.30 hod – začiatok súťažnej prehliadky
  • 19.00 hod – vystúpenie nesúťažnej kapely Vetrofka z Popradu
  • 20.00 hod – vyhodnotenie súťaže ceny odovzdá rockový spevák Lukáš Adamec
  • 21.15 hod – vystúpenie hudobnej skupiny Sám Sebou z Jamníka

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM